• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Meer dan 70 bedrijven willen stap zetten tegen klimaatverandering

Meer dan 70 bedrijven willen stap zetten tegen klimaatverandering

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De lijst met bedrijven die een handtekening hebben gezet onder de Climate Pledge van het Amerikaanse Witte Huis, is met 73 bedrijfsnamen aangevuld. Door deze overeenkomst te ondertekenen, laten bedrijven weten dat zij de maatregelen tegen klimaatverandering die tijdens de Parijse klimaatconferentie COP 21 worden ingesteld, ondersteunen. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt.

Enkele voorbeelden van modebedrijven die de overeenkomst hebben ondertekend, zijn Nike, Levi´s en Kohl´s. Voordat de 73 bedrijven zich aansloten, waren er al 81 bedrijven aangesloten bij het klimaatakkoord. Onder deze bedrijven bevonden zich onder andere Amazon en VF Corporation. In totaal wordt de Climate Pledge door 154 bedrijven ondersteund.

De bedrijven die het akkoord hebben ondertekend, kunnen zelf bepalen op wat voor manier zij willen bijdragen aan een duurzame wereld. Zo streeft Levi´s ernaar om de uitstoot van broeikasgassen in de komende vijf jaar met 25 procent terug te dringen. Het doel van VF Corporation, het moederbedrijf van merken als Eastpak en Lee, is om in 2025 100 procent groene energie te gebruiken in alle faciliteiten.

“Klimaatverandering is een mondiaal probleem die een mondiale aanpak vergt, en president Obama wil hierin het voortouw nemen,” laat een woordvoerder van het Witte Huis weten in een persbericht. “Het Klimaat Actieplan van de president heeft tot doel het terugdringen van 6 miljard ton in 2030. De Verenigde Staten nemen de leiding in het bestrijden van klimaatverandering en de overheid draagt hieraan bij door samen te werken met bedrijven, lokale gemeentes en organisaties.”

Amazon
climate pledge
Nike
VF Corporation