• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Marlies Dekkers voor de rechter gedaagd

Marlies Dekkers voor de rechter gedaagd

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Marlies Dekkers is opgeroepen om in de rechtbank haar toelichting te geven op het faillissement van haar bedrijf drie jaar geleden. Oud-aandeelhouder Vincent van Zon wil van de rechter weten of Dekkers destijds heeft valsgespeeld. De ondernemer raakte bij het faillissement al zijn aandelen in het bedrijf kwijt, schrijft het Algemeen Dagblad.

Het modebedrijf van Dekkers ging in augustus 2013 failliet, maar maakte meteen een doorstart onder Karmijn Kapitaal. Tegenover de rechter verklaarde de Rotterdamse dat tien partijen destijds in haar bedrijf wilden investeren, maar dat er te weinig tijd was. Daarom heeft Dekkers, buiten medeweten van de aandeelhouders om, exclusief onderhandeld over de overname met Karmijn Kapitaal, waardoor andere plannen kansloos raakten.

Eén van die aandeelhouders was Van Zon, die belegger VEB aandroeg als eventuele koper. Deze zou door Dekkers buiten de deur gehouden zijn. Bovendien raakte de oud-zakenpartner al zijn aandelen in het bedrijf kwijt. Hij vermoedt dat Dekkers naar haar eigenbelang heeft gekeken en wil nu weten of ze eerlijk heeft gehandeld.

Op basis van de getuigenis van Dekkers gaan de aandeelhouders bepalen of er een rechtszaak tegen de onderneemster komt. Ook andere betrokkenen bij het faillissement zullen worden gehoord. Dekkers had haar getuigenis volgens het AD achter gesloten deuren willen houden, uit angst voor imago-schade. Dit werd echter afgewezen door de rechtbank.

Na het faillissement bleven zes van de elf winkels van het lingeriemerk in Nederland open en werd meer focus gelegd op de e-commerce. Momenteel heeft Dekkers nog vier vestigingen.

Beeld: Marlies Dekkers Facebook

karmijn kapitaal
Marlies Dekkers