De markt voor duurzame textielvezels als biologisch katoen groeit in de komende jaren tot aan 2025 naar zo’n 93 miljard dollar (79 miljard euro). Dat komt neer op een jaarlijkse stijging van 12,1 procent vanaf nu, blijkt uit recent onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research.

In het ‘Eco Fiber Market Analysis by Product’-rapport voorspelt het bureau dat de wereldwijde vraag naar duurzame textielvezels, waaronder vezels gemaakt van bamboe, papier en hout, jaarlijks met 7,3 procent groeit tot aan 2015. De vraag bedroeg vorig jaar nog 9,5 kiloton aan vezels.

Verantwoordelijk voor de marktgroei zijn met name groeiende textielindustrieën in landen als China en India. Ook de wereldwijde toenemende nadruk op duurzame consumptie en het aandacht vragen voor de kledingafvalberg spelen mee in de groei. Vooral biologische textielvezels, waaronder biologisch katoen, zullen het de komende jaren goed doen volgens Grand View Research. De markt hiervoor realiseert tegen 2025 naar verwachting een omzet van 14,4 miljard dollar (12,2 miljard euro).

Volgens het onderzoeksbureau zijn producenten als Lenzing, US Fibers en Grasim Industries de komende jaren belangrijke spelers in de duurzame textielmarkt. Die eerste, gevestigd in Oostenrijk, produceert het vezel Tencel, wat is gemaakt van hout. Het bedrijf levert het vezel onder andere aan Zara en het Nederlandse merk Saint Basics.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN