• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Mango vermindert waterverbruik in denimproductie

Fashion

Mango vermindert waterverbruik in denimproductie

Door Tessa Guntlisbergen

21 mei 2019

Mango hanteert sinds kort een duurzamere aanpak als het gaat om de productie van spijkerbroeken. Nieuwe technieken verminderen het waterverbruik bij de jeans-productie tot 10 liter per kledingstuk, zo maakte Mango bekend in een persbericht.

Bij de productie van de jeans-modellen ‘Boy’ en ‘Straight’ wordt zelfs 16,5 liter water bespaard. Het bedrijf stelt dat daarmee nu 38 procent van de SS2019-jeanscollectie duurzaam is.

Mango onderzocht dat 90 procent van al zijn waterverbruik afkomstig was van de productie van katoen. In een poging om dit percentage te verminderen, en daarmee Mango’s milieu-impact te beperken, werkte de Inditex-dochter samen met experts aan de ontwikkeling van twee initiatieven. Het bedrijf Jeanologia brengt het verbruik van water, energie en chemicaliën in de jeansproductie terug middels de ECOWASH-technologie. Tevens wordt het verbruik van water en chemicaliën aangepakt naar aanleiding van het Better Cotton Initiative (BCI). Dit moedigt het gebruik van duurzame katoenteelttechnieken aan en garandeert het welzijn en de veiligheid van arbeiders.

Het modelabel verwacht dat komend seizoen 50 procent van de jeanscollectie op een duurzame manier gemaakt zal zijn.

Beeld: Mango Facebook