• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Luxe plus-size webshop 11 Honoré gelanceerd

Luxe plus-size webshop 11 Honoré gelanceerd

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De luxe plus-size webshop 11 Honoré is live. De e-commerce startup biedt luxe ready-to-wear kleding aan in maat US10 tot 20 (maat 42 tot en met 48) van modeontwerpers als Badley Mischka, Monique Lhuillier, Christian Siriano, Michael Kors en Zac Posen.

"Voor het eerst krijgt de plus-size vrouw exacte dezelfde keus," zegt 11 Honoré co-oprichter Patrick Herning, een voormalige HL Group executive en oprichter van marketingbedrijf PMH Partners. Hij richtte 11 Honoré op samen met een vriendin, voormalig Amerikaanse Vogue Editor Kathryn Retzer. “High-end ontwerpers ontbraken volledig in het retaillandschap voor maten US12 en hoger. Dit is iets wat nog niet bestond voor consumenten en we willen deze kloof dichten door hen dezelfde luxemode te brengen als voor vrouwen met maten van US2 tot en met 10 (maat 32 tot en met 40),” vertelt Herning tegenover Glamour.

E-commerce platform voor luxe plus-size mode gelanceerd

Op dit moment zijn via de online retailer een kleine dertig items verkrijgbaar van acht designers. Middels een editorial wordt de collectie van Michael Kors in de kijker gezet. De modeontwerper presenteerde op de New York Fashion Week in februari voor het eerst plus-size mode. Deze items zijn nu verkrijgbaar via 11 Honoré. Bij de namen La Ligne, Adam Lippens en Prabal Gurung staat 'coming soon'.

Niet alleen biedt 11 Honoré grotere maten aan van bestaande luxe-items, ook zijn de prijzen hetzelfde als de kleinere varianten, ondanks dat het maken van grotere maten soms complexer kan zijn.

Caroline Huffine, die model was voor het eerste 11 Honoré-lookbook, vertelde onlangs tegenover WWD dat ze al tijden uitkeek naar een winkelervaring die ze al die tijd niet kon hebben. “Het is soms heel moeilijk; kleding is niet passend voor lichamen van boven een bepaalde maat. Dat betekent niet dat we mode van kwalitatief hoogwaardige high-end designers minder verdienen. Deze lancering opent een geheel nieuw gesprek over het vieren van de schoonheid van vrouwen,” aldus Huffine.

11 Honoré speelt in op steeds grotere plus-size markt

Het lijkt erop dat het vertrouwen in 11 Honoré groot is. Herning liet onlangs weten dat de webwinkel 3,5 miljoen dollar (2,98 miljoen euro) aan fondsen heeft ontvangen, waarvan het 85,71 procent heeft verkocht. Gemiddeld verkopen startups in deze sector 67,77 procent van het totale aanbod. Als de zaken goed gaan, zijn Herning en Retzer van plan het assortiment van de shop uit te breiden met contemporary merken en accessoires, zo meldt het duo aan Business of Fashion.

De komst van een high-end plus-size webshop is geen overbodige luxe. Volgens de NPD Group is de markt voor plus-size mode alsmaar groeiende, en is de gemiddelde maat van een Amerikaanse vrouw US16 (maat 46). In 2016 steeg de omzet van plus-size mode in de Verenigde Staten met 6 procent naar 21,4 miljard dollar (18,2 miljard euro). Dat is het dubbele van de groei van de algehele kledingmarkt, stelt het onderzoeksbureau. Het aantal tieners dat plus-size mode kocht groeide van 19 procent in 2012 naar 34 procent in 2015. “Merken die zich richten op de S-M-L-XL consumenten zullen nooit de vrouwenmarkt winnen,” zegt NPD analist Matt Powell hierover.

Beeld: 11 Honoré website

11 Honore