LRNCE en Bellerose werken samen aan capsulecollectie

Het lifestylelabel LRNCE van de Belgische ontwerpster Laurence Leenaert en modemerk Bellerose slaan de handen ineen voor een capsulecollectie.

De collectie, in beperkte oplage, bestaat uit vier t-shirts met handgeschilderde LRNCE-prints en een kaars in een terracotta schaal. Beide gemaakt in samenwerking met lokale vakmensen in Noord-Afrika waar Laurence naartoe verhuisde na afronding van haar modestudie. Bellerose vult de nieuwe creaties aan met een selectie uit de homewarecollectie van LRNCE.

De geschiedenis tussen Laurence en kledingmerk Bellerose begon met een bijbaantje terwijl Laurence nog studeerde. Ze werkte toen in de flagshipstore van het Belgische merk. Later ging Bellerose bij de jonge ontwerpster langs in Marokko en werden de banden weer aangehaald. Een gedeelde zoektocht naar authenticiteit en de voorkeur voor duurzaamheid en ‘slow design’ verbindt de twee partijen met elkaar.

De collectie van LRNCE, die uit keramiek, wandtapijten en meubilair bestaat, is inmiddels wereldwijd in diverse luxe lifestylewinkels verkrijgbaar, waaronder in The Conran Shop in Londen, Le Bon Marché in Parijs en Alchemy Works in New York.

LRNCE en Bellerose werken samen aan capsulecollectie

Bellerose, dat specialiseert in mode voor mannen, vrouwen en kinderen, voert naast het eigen huismerk verschillende hoogwaardige bekende merken zoals Patagonia en Veja, maar ook kleinere labels zoals Nicholson & Nicholson of OrSlow. Het bedrijf zet zich ook in voor duurzaamheid, dus kun je er je oude Bellerose kleding laten repareren of inruilen tegen een waardebon. Er wordt tevens geupcycled: uit het overschot van archiefstoffen wordt live in de flagshipstore een shopper gemaakt.

De collectie LRNCE x Bellerose is vanaf 10 oktober in de Bellerose winkels in Antwerpen, Brussel, Gent en Parijs verkrijgbaar en online via de webshop. De prijzen lopen uiteen van 29 voor een kaars tot 89 euro voor een t-shirt.

Foto’s: LRNCE x Bellerose

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN