London Fashion Week Voorjaar/Zomer 2020 Overzicht

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de hoogtepunten uit de designercollecties en de belangrijke evenementen rondom London Fashion Week.

De catwalk-experts van Trendstop presenteren de nieuwste trends uit de Britse hoofdstad. Net als in New York liep er door London Fashion week als rode draad een sterke boodschap van integratie; het publiek werd voor het eerst uitgenodigd om het evenement bij te wonen samen met het vaste modepubliek. Het #PositiveFashion tentoonstellingsconcept kwam op voor de pijlers van duurzaamheid, gelijkheid, diversiteit, vakmanschap en samenleving met een reeks immersieve ervaringen, waarbij progressieve ontwerpers en ondernemingen geïntroduceerd werden die, vaak achter de schermen, positieve veranderingen teweegbrengen in alle facetten van de industrie. Onze uitgebreide mondiale catwalk-verslagen en bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de beste beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie hoogtepunten uit London Fashion Week. Bij The Store X, 180 Strand, toonden ontwerpers, merken en ondernemingen in verschillende specialistische kamers grenzend een gemeenschappelijke ruimte de beste werkwijzen van de branche op het gebied van Duurzaamheid, Samenleving & Vakmanschap, en Gelijkheid & Diversiteit.

Duurzaamheid

Het omzetten van plastic afval in een gewild product vormde een belangrijk onderdeel van veel collecties. Preen by Thornton Bregazzi toonde georgette gemaakt van gerecyclede plastic flessen en ook duurzame versies van viscose en zijde satijn. In de showroom lanceerde het onlangs gelanceerde label Groundtruth een scala aan hoogwaardige accessoires gemaakt van 100% gerecyclede PET garen, terwijl Stay Wild Swim de handen ineensloeg met Kate Amery om plastic uit de zee gevist om te zetten in kunst om hun gerecyclede badmode te complementeren.

London Fashion Week Voorjaar/Zomer 2020 Overzicht
Belden via Trendstop, van links naar rechts: Preen by Thornton Bregazzi, Groundtruth, Kate Amery for Stay Wild Swim, allen Voorjaar/Zomer 2020

Samenleving & Vakmanschap

Bij shows zoals die van Luna Del Pinal stond het steunen van zowel lokale als internationale bekwame vakmensen centraal. Het merk werkt met vakmensen in Guatemala en presenteerde een collectie die weeftechnieken toonde die de unieke onvolmaaktheden van met de hand gemaakte luxe stukken omarmen. De leren accessoires van Martina Spetlova zijn met de hand geweven door Syrische vluchtelingen als onderdeel van de sociale onderneming van een vrouw met een volledig transparante toeleveringsketen die als maatstaf dient voor de industrie. Op de catwalk vierde Asish mondiale spiritualiteit, verwijzend naar Zuid-Amerikaanse genezingsrituelen en Indiaanse vakmanschap in de honderden kleine gespiegelde cirkels die zijn creaties versierden.

London Fashion Week Voorjaar/Zomer 2020 Overzicht
Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Ashish, Martina Spetlova, Luna Del Pinal, allen Voorjaar/Zomer 2020

Gelijkheid en Diversiteit

Molly Goddard’s subversieve interpretatie van ultravrouwelijkheid blijft een kenmerk van de feministische modeontwerper. Veelvuldige lagen tule, nauwsluitende ruches en lagen creëerden volume en resulteerden in statement stukken die de drager zelfvertrouwen geven. In de #PositiveFashion tentoonstelling betwisten merken zoals Roker en Asai het idee van gender, bevorderen eigenheid en accentueren de verschillen en overeenkomsten tussen culturen.

London Fashion Week Voorjaar/Zomer 2020 Overzicht
Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Molly Goddard, Roker, #PositiveFashion Exhibition, allen Voorjaar/Zomer 2020.

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Pre Fall 2019 Key Colour Directions rapport, met alle onmisbare kleuren voor het pre-fall seizoen. Klik hier voor uw gratis rapport.

London Fashion Week Voorjaar/Zomer 2020 Overzicht

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN