• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • LaDress lanceert exclusieve lijn met Frans Hoogendoorn

LaDress lanceert exclusieve lijn met Frans Hoogendoorn

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het jurkenlabel LaDress zet een nieuwe stap: een exclusieve lijn in samenwerking met couturier Frans Hoogendoorn. De nieuwe lijn gaan LaDress Couture heten en bestaat uit 17 ‘moderne stukken met tijdloze allure’.

De eerste collectie is vanaf 29 augustus in beperkte oplage verkrijgbaar via de webwinkel en de eerste brandstore, die gevestigd is aan de Negen Straatjes in Amsterdam.

De collectie bestaat uit jurkjes en ‘sets’, die ontworpen zijn in samenwerking met couturier Frans Hoogendoorn. Hij koos voor een silhouet bestaande uit slanke lijnen en volume, afgewerkt met strikdetails. De ontwerpen zijn gemaakt van rijke materialen uit Frankrijk en Italië: tweed, flanel, satijn en leer. Voor de eerste collectie zijn ecru, grijs, zwart en rood de hoofdkleuren. “Enkele stukken vragen om assistentie bij het aankleden. Dressing up wordt hierdoor echt een beleving. De ultieme luxe van het couture gevoel,” stelt LaDress in een persbericht.

LaDress lanceert LaDress Couture

Oprichtster Simone van Trojen heeft bijzondere herinneringen aan Hoogendoorn. “Mijn moeder droeg jurkjes van Frans Hoogendoorn toen zij zwanger was van mij. De couturier is een dierbare familievriend wiens stijl ik altijd bewonderd heb. Inmiddels draag ik zijn ontwerpen zelf graag, de stijl sluit prachtig aan bij LaDress,” vertelt ze. “Ik wilde graag iets met dit gegeven doen en merkte dat er ook vanuit onze vaste klanten behoefte was aan een meer exclusieve lijn.”

Het merk LaDress werd tien jaar geleden door Simone van Trojen opgericht, nadat ze op zoek was gegaan naar het perfecte jurkje voor ieder moment. Het label startte met een webwinkel en één jurkje, een doorknoopmodel. Om aan de wens voor het voelen en passen van jurkjes tegemoet te komen werd LaDress Boutique gelanceerd, een rondreizend pop-up concept in Nederland en België. Daarna is LaDress internationaal verder gegroeid en is het inmiddels verkrijgbaar bij onder meer de Bijenkorf in Nederland, Galeria Inno in België en Breuninger in Duitsland. Dit jaar opende LaDress haar eerste brand store in de Negen Straatjes in Amsterdam.

Frans Hoogendoorn is sinds 1974 couturier in Den Haag en wordt genoemd in het rijtje van bekende couturiers Frank Govers, Edgar Vos en Frans Molenaar. Zijn salon was veertig jaar lang een begrip in Den Haag. Vorig jaar sloot hij zijn winkel in de Molenstraat, die om de hoek bij Paleis Noordeinde gevestigd was. Het was te duur geworden, zei hij. Hoogendoorn stopte echter niet met ontwerpen. De couturier rekent een grote schare bekendheden tot zijn clientèle, onder meer prinsessen uit de koninklijke familie, Haagse diplomaten, parlementariërs en adellijke families.

Beeld: Paul Bellaart

Frans Hoogendoorn
LaDress