Lacoste L!ve x JonOne

Het Franse label Lacoste heeft de handen ineen geslagen met de Amerikaanse straatartiest en schilder John Andrew Perello. De twee hebben samengewerkt aan een capsulecollectie die vanaf 2 november in de winkels ligt, meldt FashionMag.

Perello, in de kunst- en straatartiestwereld bekend als JonOne, heeft de aankomende herfst- wintercollectie voor Lacoste L!ve ontworpen, de jongere en speelse lijn van Lacoste.

Het merk dat bekend staat om het krokodillenlogo heeft in de capsulecollectie onder andere T-shirts, klassieke sweatshirts met capuchon, een jack en het poloshirt zitten. Het poloshirt is bestempeld met het signatuur van de straatartiest, graffiti art.

Het sportieve merk werkt niet voor de eerste keer samen met een kunstenaar. Zo werkte het Franse label in 2013 voor hun 80e verjaardag samen met de Britse artdirector en grafisch ontwerper Peter Saville. De Brit heeft destijds het beroemde poloshirt (de L.12.12) van een compleet nieuwe look voorzien.

John Andrew Perello begon rond zijn zeventiende met zijn graffitikunsten. Hij was ‘s nachts vooral in het New Yorkse Harlem te vinden waar hij trams en metro’s onderspoot met zijn kunst, ondertekend met de cijfers 156. Kort daarna (1987) vertrok Perello naar Parijs waar hij begon met schilderen.

De Lacoste L!ve x JonOne collectie is te koop in alle Lacostefilialen en in de webshop van het merk.

Beeld: Lacoste

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN