• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • La Fille d’O lanceert allereerste kledingcollectie

La Fille d’O lanceert allereerste kledingcollectie

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Lingerielabel La Fille d’O lanceert binnenkort een eerste volwaardige kledingcollectie. Dat heeft eigenaar en ontwerpster Murielle Scherre bekendgemaakt tegenover De Tijd. De nieuwe lijn zal in januari in Parijs worden gepresenteerd.

De collectie, die de naam ‘Homage’ draagt, bestaat uit basisartikelen als T-shirts, truien, broeken en een tas. De kledingstukken zijn alleen in het zwart verkrijgbaar en zijn tevens genderneutraal. “Het idee is om kleding op mensenmaat te maken. Of die mens en man of een vrouw is, maakt niet uit,” zegt ze tegenover de krant.

De nieuwe lijn wordt geproduceerd met duurzame grondstoffen en middels een eerlijke productie. In tegenstelling tot de lingerie van het Gentse merk, worden niet alle kledingstukken in België zelf gemaakt. “De knitwear wordt in Peru gemaakt met alpacawol. Daarnaast zullen we in onze Belgische ateliers de Indiase handgesponnen en -geweven stof khadi gebruiken. We gaan ook Belgisch linnen proberen te combineren met denim van het duurzame Londense bedrijf Blackhorse Lane en samenwerken met de Nederlandse leerlooierij Ecco,” legt ze uit.

Om het namaken van haar producten door grote ketens tegen te gaan, wil Scherre de tijd tussen ontwerp en verkoop verkorten. “Een nog te ontwikkelen idee is dat we de klant rechtstreeks een nieuw ontwerp tonen en beloven dat we over drie weken een op maat gemaakt product kunnen leveren.”

Onlangs nog opende het lingeriemerk een tweede winkel in Antwerpen. Het in 2003 opgerichte label liet zich hierbij niet tegenhouden door de rode cijfers die het al enige tijd schrijft. Het merk kwam meermaals in het nieuws omdat het na dertien jaar nog steeds niet winstgevend was. Naast nog een eigen winkel in Gent worden de producten van La Fille d’O verkocht bijl verschillende multibrandwinkels en via de webshop van het merk.

Beeld: La Fille d’O website

La Fille d'O