• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • ‘Kringwinkel introduceert kledingcollectie van geüpcyclede materialen’

‘Kringwinkel introduceert kledingcollectie van geüpcyclede materialen’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De Kringwinkel aan de Abdijstraat in Antwerpen. Beeld: Jasper Leonard, via Kringwinkel

Het Antwerpse filiaal van tweedehandsketen Kringwinkel lanceert een eigen kledingcollectie, gemaakt van kledij uit de Kringwinkel-rekken. De collectie werd gemaakt in samenwerking met het Antwerpse ontwerpersduo Vrints-Kolsteren, zo blijkt uit een interview in Knack. De collectie, bestaande uit tweehonderd artikelen, kreeg de titel Re-Arrange.

Grafisch ontwerpers Vincent Vrints en Naomi Kolsteren voorzagen de tweedehands kledingstukken van nieuwe grafische prints. De ontwerpers maakten al eerder prints voor andere merken, zoals Arte. Voor Kringwinkel maakten ze gebruik van beelden van bloemstukken, afkomstig uit hun eigen archief. “Omdat we kledij hergebruiken, vonden we het een leuk idee om ook prints, foto’s en lettertypes uit ons archief opnieuw te gebruiken voor de zeefdruk,” aldus Kolsteren tegenover Knack.

Het duo wilde al langer zelf met een collectie aan de slag. ‘Een nieuw kledingmerk starten voelde voor ons in deze tijden wat zinloos,’ zegt Vrints. Zelf zijn we veel bezig met circulariteit, waardoor het interessant was voor ons om op deze manier te werk te gaan. Door deze samenwerking hopen we tweedehands naar een groter publiek te brengen.’

Kringwinkel
Upcycling