• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kopenhagen SS20 Fashion Week Overzicht

Kopenhagen SS20 Fashion Week Overzicht

Door Trendstop

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Trendstop geeft lezers van FashionUnited een exclusief inzicht in de voornaamste evenementen, modeshows en presentaties die tijdens de SS20 editie van Kopenhagen Fashion Week plaatsvonden.

Kopenhagen Fashion Week lente/zomer 2020 opende voor een internationale groep inkopers en pers met een krachtige boodschap over duurzaamheid. De creatie van een duurzamere industrie is een belangrijk aandachtspunt geworden binnen de modebranche en Kopenhagen blijft een voorvechter van ethische en milieuvriendelijke initiatieven gedurende de modeshows, presentaties en bijbehorende beurzen, CIFF en Revolver. Met de oprichting van een adviesraad voor duurzaamheid in januari 2019 is een scala aan maatregelen geïntroduceerd, van milieuvriendelijk transport tussen locaties en het verbod op plastic voor eenmalig gebruik, tot het steunen van merken bij het organiseren van verantwoordelijke presentaties en het bieden van en platform voor een toenemend aantal milieubewuste merken, waaronder showopeners BLANCHE, Rodbjer, Holzweiler en Stand.

Beelden via Trendstop, allebei: Ganni, Saks Potts, allen Voorjaar Zomer 2020

Dit was Copenhagen Fashion Week SS20

Het leven en de stijl van de modern vrouw waren een grote bron van inspiratie voor ontwerpers in alle collecties. Speelsheid en het meisjesachtige ontmoetten het praktische en krachtige op de catwalk, vergezeld van een diverse groep modellen en onderbouwd door krachtige duurzame boodschappen die in toenemende mate de kenmerken van het nieuwe tijdperk van de branche worden.

Eco Conscious

Sociale verantwoordelijkheid en openheid in de toeleveringsketen vormen een basisaspect voor veel ontwerpers die deelnamen aan Kopenhagen Fashion Week. Holzweiler is een van de merken die een gedragscode implementeerde voor zijn leveranciers en Better Cotton Initiative katoen, gerecycled wol en polyester gebruikte in zijn SS20 collectie. De biologische bloemen die het terras van het Lake Pavilion verfraaiden weerspiegelden de open en duurzame benadering van BLANCHE en vormden het decor voor de viering van vrouwelijke kracht en passie. Rodejbers langdurige gebruik van gerecyclede materialen, het vermijden van chemische wassingen en voor veganisten geschikte accessoires werden doorgevoerd in de door Marrakesh beïnvloedde collectie met items voorzien van franjes en Arabische tuinprints.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Holzweiler, BLANCHE, Rodebjer, allen Voorjaar Zomer 2020

Ontwerpers om in de gaten te houden

Een groot aantal Scandinavische merken bleef voor SS20 hun stempel drukken op de modewereld. Merken zoals Saks Potts, die met hun seizoenloze statement jassen en speelse kleuren die de drager stimuleren om op te vallen als individu al geliefd zijn bij beroemde influencers en streetstyle sterren. Helmstedt heeft een soortgelijke speelse esthetiek met levendig gekleurde draagbare stukken die vintage loungewear details bevatten voor een charmante, artistieke manier van kleden. Betaalbare maar deskundig gemaakte stukken van leer, suède en nepbont gecombineerd met fijne basisstukken zijn de kenmerken van Stand, waar ontwerpster Nelli Kamras zich concentreert op de eenvoud van de kleding en de puurheid van de stof. Een SS20 capsulecollectie gemaakt van ananasbladeren illustreert de manier waarop het merk aanhoudend experimenteert met duurzame materialen.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Saks Potts, Helmstedt, Stand, allen Voorjaar Zomer 2020

Cecilie Bahnsen

De Deense ontwerpster Cecilie Bahnsen is snel op weg een belangrijke ontwerper te worden om in de gaten te houden. Voor lente/zomer 2020 presenteerde ze een positief ontvangen collectie geïnspireerd door de kunstenaars Christo en Jeanne-Claude. Het duo staat bekend om het wikkelen van bekende gebouwen in stof en Bahnsen verkende het concept met jurken die het lichaam verhullen of onthullen. Textuurmatige veer effecten, vederlicht organza en pofmouwen creëerden plaatselijke volume verder versterkt door ingesnoerde tailles en gestructureerde lijfjes. Fladderende linten en striksluitingen versterkten het vrouwelijke gevoel.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Cecilie Bahnsen, Voorjaar Zomer 2020

Ganni

Als onderdeel van de viering van de 10 jaar die Ditte Reffstrup bij Ganni de creatieve leiding heeft bij Ganni, keerde de SS20 show terug naar de tennisbaan van het Hotel Mercure met een collectie waarin het mannelijke en vrouwelijke elkaar ontmoetten. Jurken gepaard met blazers en platte schoenen, de introductie van lange shorts en een nieuwe versie van de wikkeljurk waren opvallende onderdelen van de collectie die maatwerk met mooie statement bloemen- en geüpdatet dierenprints combineerde. Het pop-up concept van het merk, The Ganni Kiosk, dook weer op met geüpcyclede lievelingsstukken van Ganni, zoals overhemden en ronde hoeden, opnieuw geverfd en gepersonaliseerd in een project ontwikkeld om de levensduur van een kledingstuk te verlengen.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Ganni, Voorjaar Zomer 2020

Stine Goya

Op de catwalk was de emancipatie ethiek van Stine Goya duidelijk te zien door een verbinding met vrouwelijke dating app Bumble, waarbij vijf gebruikers van de app als model fungeerden. Daarnaast vervingen ballroomdansers de professionele modellen, hetgeen resulteerde in een diverse opstelling op de catwalk. Levendige kleuren, eclectische printcombinaties en overdreven grote silhouetten maakten een geheel van de jaren tachtig ‘power dressing’ en de speelsheid van het discotijdperk, van volumineuze of nauwaansluitende kleding tot uitgesproken accessoires en kousen en sokken. Stippen, retro bloemen en hartenmotieven werden gecombineerd, geaccentueerd door ruches en veel lagen voor een hedendaagse meisjesachtige uitstraling.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Stine Goya, Voorjaar Zomer 2020

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall Winter 2019-20 Key Themes Direction rapport, met alle essentiële trends uit de internationale catwalkcollecties. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Cecilie Bahnsen
CIFF
Copenhagen Fashion Week
copenhagen fashion week ss20
Ganni
Kopenhagen Fashion Week
Kopenhagen SS20 Fashion Week
Lente/Zomer 2020
Stand
Stine Goya
Trends
Trendstop