• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kijken: Véronique Leroy ontwerpt cruise collectie voor Eres

Kijken: Véronique Leroy ontwerpt cruise collectie voor Eres

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het Franse badmode- en lingeriemerk Eres is een samenwerkingsverband aangegaan met Véronique Leroy voor zijn allereerste cruise collectie. De Belgische designer ontwierp een capsulecollectie bestaande uit zeven verschillende items, die vanaf oktober verkrijgbaar is in de winkels van het label.

’Een groep vriendinnen die over het strand loopt’, is het thema van Véronique Leroy’s meest recente collectie voor Eres. Opgericht in 1968, lanceert het merk volgende maand zijn eerste cruise collectie van badmode in samenwerking met Leroy. De ontwerpster liet zich inspireren door de bekende codes van Eres: tweekleurig, grafisch en sober. ”Ik wilde efficiënte artikelen creëren die makkelijk aan te trekken en te dragen zijn,” aldus Leroy in een persbericht. “Mijn eerste herinneringen aan Eres zijn gekoppeld aan de enkelvoudige kleuren die ik ieder seizoen ontdekte wanneer ik de etalage voorbij liep.”

De cruise collectie bevat onder andere een T-back badpak en een driehoekvormige halter top. Daarnaast bevat de lijn een handdoek, een wikkelrok van badstof, een zijden jumpsuit voor na het zwemmen en een bikini met high-waisted onderstuk en een bandeau-top. Leroy maakte voor deze items gebruik van grafische patronen in de kleuren oranje, taupe, marineblauw en zwart.

De nieuwe collectie is vanaf oktober verkrijgbaar in zowel de winkels van Eres als via de webshop van het badmodemerk.

Beeld: Eres Lookbook

Badmode
Eres
Veronique Leroy