Kijken: KASK studenten geven Levi’s Trucker Jacket make-over

Het iconische Levi’s Trucker Jacket is dit jaar 50 geworden en daarom staat het item dit najaar in de spotlights. Eerder werden vijftig beroemdheden waaronder Snoop Dogg, Romee Strijd en Justin Timberlake gevraagd om hun Trucker Jacket te customizen, ter ere van de verjaardag, nu zijn ook studenten van de textielafdeling van KASK, van de School of Arts in Gent ingeschakeld.

De afdeling selecteerde negen studenten om de veelzijdigheden van denim te bestuderen en het iconische jasje een nieuw leven in te blazen. De studenten kregen de volledige ontwerpvrijheid en kunnen zo hun eigen stijl en verhaal laten zien.

Volgende maand worden de jasjes tentoongesteld en geveild vanaf 199 euro. De opbrengsten gaan naar KASK voor het aanschaffen van nieuwe materialen en machines, waarmee de studenten ook workshops zullen gaan geven.

FashionUnited geeft alvast een voorproefje van het ontwerpproces en de verschillende creaties die zijn gemaakt.

Kijken: KASK studenten geven Levi’s Trucker Jacket make-overKijken: KASK studenten geven Levi’s Trucker Jacket make-overKijken: KASK studenten geven Levi’s Trucker Jacket make-overKijken: KASK studenten geven Levi’s Trucker Jacket make-overKijken: KASK studenten geven Levi’s Trucker Jacket make-overKijken: KASK studenten geven Levi’s Trucker Jacket make-overKijken: KASK studenten geven Levi’s Trucker Jacket make-overKijken: KASK studenten geven Levi’s Trucker Jacket make-over

Eind negentiende eeuw introduceerde Levi’s de denim jas. Men noemde de jas de denim “blouse” en over de jaren wordt het jasje in drie verschillende stijlen uitgebracht: Type I, Type II en Type III. Het laatste type wordt een waar icoon en staat in de jaren 70 representatief voor de culturele revolutie. Tegenwoordig wordt Type III de Trucker Jacket genoemd.

De tentoonstelling vindt plaats op 4 en 5 november in de Zwarte Zaal in KASK, Gent. Hier zullen de studenten ook aanwezig zijn om Levi’s items te customizen.

Beeld: Levi’s x KASK

Kijken: KASK studenten geven Levi’s Trucker Jacket make-over In Oktober besteedt FashionUnited aandacht aan Denim. Voor alle artikelen over denim, klikt u hier.
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN