• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kijken: Issey Miyake x United Nude

Kijken: Issey Miyake x United Nude

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Issey Miyake heeft de handen ineen geslagen met het Nederlandse United Nude. Samen lanceren ze een nieuw schoenproject, bestaande uit twee verschillende ontwerpen, met als basis Miyake’s concept ‘Ten Sen Men’ (punt, lijn en oppervlakte).

“De functionaliteit voor dagelijks comfort en dat het flatterend is voor de vrouwelijke voet is de ultieme vorm van product design bij het maken van schoenen. Rem D Koolhaas’ houding ten opzichte van het actief gebruiken van nieuwe materialen, technologieën en het voortdurend nastreven van innovatief schoenen maken resoneert met het perspectief van Issey Miyake op het maken van kleding,” zegt designer Yoshiyuki Miyamae van Issey Miyake in een persbericht.”

Rem D Koolhaas, creatief directeur van United Nude, voegt toe: “Ik ben altijd een groot fan geweest van Issey Miyake’s werk. De manier waarop Issey Miyake en het team voortdurend grenzen opzoeken door materiaalinnovatie en experimenten is zeer inspirerend. Om nu met ze samen te werken is geweldig voor mij en mijn team.”

De schoenen zijn ontworpen op de concepten ‘wrapping’, ’structure’. De Wrap Shoe (wrapping) is gebaseerd op het concept dat de voet omsloten kan worden met een lap leer. De elastische band zorgt ervoor dat de schoen gemakkelijk kan worden aangetrokken. De vorm van de zool is zo gekozen dat het lopen natuurlijk aanvoelt, laten United Nude en Issey Miyake weten. De schoen komt in drie kleuren: wit, zwart en zilver. Daarnaast is er een ontwerp met hak en platte variant.

De zogeheten Rock Shoe (structure) hebben een blokkerig plateau, dat doet denken aan een rots. Het model is verkrijgbaar in zes kleuren: wit, zwart, roze, beige, geel en groen.

Beeld: Issey Miyake x United Nude

Issey Miyake
United Nude