• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kijken: Esprit x Opening Ceremony

Kijken: Esprit x Opening Ceremony

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Esprit heeft voor de tweede keer een samenwerkingscollectie gelanceerd met Opening Ceremonie. Deze keer is de collectie geïnspireerd op funhouse prints en sherbet strepen uit de jaren ‘80 en ‘90.

“Esprit en Opening Ceremony delen een ethos, van onze relatie met de wereldwijde jeugdcultuur tot onze aandrang op diversiteit in de mode,” zegt Opening Ceremony-oprichter Humberto Leon. “Deze collectie kanaliseert dit geest.”

“We zijn heel trots om te zien dat de samenwerking met Opening Ceremony met zoveel energie het tweede seizoen ingaat,” vult Arnd Mueler, chief brand marketing officer bij Esprit, aan. “Het project is een inspiratie. Het is fris, modern en een hele relevante interpretatie van de originele visie van het merk Esprit.”

De samenwerkingscollectie brengt een eerbetoon aan de ‘ambitieuze en democratische aantrekkingskracht van het merk’ en focust op mix & match-items. De damescollectie bestaat uit skaterrokjes, button-ups, high-waisted shorts en de items zijn voorzien van geknoopte bandjes en treksluitingen. De patronen focussen op bricolage; pastelkleurige strepen en bloemenprints worden moeiteloos gecombineerd.

Er zijn ook sportmodeitems aan de collectie toegevoegd; van een racerback badpak en paisley-print tops. Er zijn speciale items voor op de fiets, in verschillende kleuren. Daarnaast zijn er net als bij de vorige collectie uniseks tops en T-shirts verkrijgbaar. In de mannencollectie zitten button-down shirts, drawstring shorts, met verschillende prints, evenals accessoires zoals sokken, hoeden, tassen, petten, en heuptasjes. Prijzen variëren van 59 euro tot 279 euro.

De collectie is vanaf 27 april verkrijgbaar bij Opening Ceremony-winkels, de webwinkel en via exclusieve nationale en internationale verkooppunten, waaronder Kith (US), i.T. (HK), en KaDeWe (Berlin), de pop-up store in New York of LA en Hong Kong. De enige pop-up locatie in Europa is gevestigd in Amsterdam.

Begin dit jaar sprak FashionUnited met Dieter Messner , general manager van Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, over hoe het nu gaat met Esprit. Lees ook: Esprit: “We waren de draad kwijt”

Beeld: Esprit x Opening Ceremony

Esprit
Opening Ceremony