• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kijken: de eerste accessoirecollectie van United Nude

Kijken: de eerste accessoirecollectie van United Nude

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

United Nude kennen we van de schoenencollecties met geometrische designs en invloeden uit de architectuur. Nu breidt het merk uit met een accessoirecollectie, bestaande uit horloges, backpacks en een clutch. Met de nieuwe lijn wil United Nude uitgroeien tot lifestyle merk.

United Nude had al een klein rugzakje in de collectie voor mannen, maar die is nu in een verbeterde en grotere versie uitgevoerd. Naast de Stealth Backpack voor heden is er ook een Stealth Clutch voor dames ontwikkeld.

De Stealth Backpack is gemaakt van een polycarbonaat omhulsel, canvas body en nylon straps. De binnenkant is handig ingedeeld in verschillende compartimenten. De United Nude Stealth Clutch voor vrouwen is de nieuwste toevoeging aan de Stealth collectie. Het asymmetrische design is gemaakt van zwart leer en teak hout en sluit met een verborgen magneet.

Naast tassen bestaat de United Nude accessoirecollectie ook uit horloges. De Stealth watch-collectie bestaat uit twee verschillende designs: de Analog Stealth Watch en de Digital Stealth Watch. De Analog Stealth design is geïnspireerd op het horlogedesign uit de jaren ‘60 en ‘70 en is verkrijgbaar in negen verschillende zwart/wit combinaties. De Digital Stealth Watch is gemaakt van staal, glas en een leren band en is uitgebracht in vier verschillende varianten.

“Het doel was om horloges te creëren met een sterk karakter als tegenreactie op de opkomst van homogene smart watches,” laat United Nude in een persbericht weten. “Creatief directeur Rem D. Koolhaas is van mening dat horloges en schoenen een manier zijn om je eigen individuele stijl te tonen.” De accessoires zijn nu via de webwinkel te koop.

United Nude werd in 2003 opgericht door Rem D. Koolhaas (de neef van architect Rem Koolhaas, red.) en schoenmaker Galahad Clark. De eerste schoen ‘Mobius’ werd ontwikkeld met hulp van Sergio Rossi en technisch schoenmaker Maurizio Martignago in Italië. United Nude wordt in 50 verschillende landen verkocht en heeft 7 flagship stores in Amsterdam, Londen, New York, Wenen, Tel Aviv, Tokyo en China.

Beeld: United Nude

United Nude