Karl Lagerfeld onthult verenigde mannencollectie op Pitti Uomo

Karl Lagerfeld lanceert een nieuwe mannenlijn tijdens de aankomende Pitti Uomo. Daarnaast presenteert Lagerfeld een capsule collectie, samengesteld door zijn persoonlijke assistent Sébastien Jondeau, eveneens in Florence. Dat laat het merk weten in gesprek met WWD.

Het is de bedoeling dat de Lagerfeld en de Karl Lagerfeld-collecties voortaan onder dezelfde noemer verdergaan. De eerste presentatie van de samengevoegde lijnen vindt plaats tijdens de 93ste editie van de beurs voor mannenmode, van 9 tot 12 januari. "Pitti is een enerverend platform om onze mannencollectie en visie van Karl Lagerfeld te demonstreren," aldus Pier Paolo Righi, president-directeur van Karl Lagerfeld tegenover WWD. "Het is onze missie om onze klanten voortdurend te enthousiasmeren met geweldige verhalen en ze deel uit te laten maken van onze merkervaring."

Daarnaast is er de capsule collectie van Jondeau, die bestaat uit ready-to-wear items, accessoires en schoenen. Onder meer t-shirts, leren jacks, tuxedos en cashmere truien maken onderdeel uit van de collectie. “Mijn stijl is erg stads, maar het kan ook heel strikt zijn - strikt en chique. Ik kan van een joggingbroek en Jordans switchen naar een driedelig pak,” ligt hij de keuze voor de items toe tegenover WWD. De capsule collectie staat gepland voor augustus dit jaar en zal verkrijgbaar zijn bij Karl Lagerfeld-winkels wereldwijd en online.

Beeld: Patrick Kovarik, AFP

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN