• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Juttu stapt in tweedehands kleding met ReJUsed

Juttu stapt in tweedehands kleding met ReJUsed

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Juttu - SS23 ReJused. beeld: Juttu

Op 3 februari lanceert het Belgische modemerk Juttu een vintagecorner met tweedehands kleding en accessoires in haar vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven. De vintagecorner krijgt de naam ReJUsed, dat maakt het modemerk bekend in een persbericht.

De vintagecorners worden door twee Belgische tweedehands modemerken gecureerd, schrijft het modemerk. Het Antwerpse Arkaiv en Studio Retag uit Limburg voorzien de corners van kleding en accessoires. De vintage items zijn alleen in de winkel verkrijgbaar.

Met de opening van de corners in de Juttu-winkels, wil het modemerk extra bewustwording voor het herontdekken van kledij creëren. En die visie deelt Juttu met Arkaiv en Retag: “Duurzaamheid is een belangrijk aspect. Met ons merk proberen we anderen hierover bij te leren en laten we zien dat je met mooie tweedehands stuks ook leuke outfits kan maken”, meldt Nathalie Ouderits, oprichter van Studio Retag, in het persbericht.

“Bij Arkaiv geloven we in een minder industriële samenleving waarin upcycling centraal staat en we doen ons deel om een duurzame markt te creëren. Wij houden van alle mensen, ongeacht ras, geloof, kleur of seksualiteit. Wij bevorderen authenticiteit en individualiteit” aldus Jakob Hendrickx, oprichter bij Arkaiv, in het persbericht.

JUTTU
Rejused