• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Japanse luchtvaartmaatschappij verhuurt kleding voor toeristen en zakenreizigers

Japanse luchtvaartmaatschappij verhuurt kleding voor toeristen en zakenreizigers

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Credits: Unsplash

Bezoekers aan Japan kunnen het komende jaar licht reizen dankzij een initiatief van de Japanse luchtvaartmaatschappij Japan Airlines. De airline gaat in samenwerking met handelshuis Sumitomo kleding verhuren voor toeristen en zakenreizigers. Met het initiatief, “Any Wear, Anywhere”, hopen Japan Airlines en Sumitomo de uitstaat van CO2 te minimaliseren, zo staat op de website uitgelegd.

De verhuurservice start met een proefperiode van dertien maanden, tot en met augustus 2024. Gedurende het experiment zal Japan Airlines data verzamelen over de mate waarin het initiatief een vermindering in het gewicht van de tassen van passagiers teweeg brengt.

Het effect van het gebruik van de service staat op de “Any Wear, Anywhere” website toegelicht met een voorbeeld. De CO2 uitstoot die een reiziger zou verminderen door op één vlucht van New York naar Japan 7,5 kilogram minder bagage mee te nemen, zou gelijk zijn aan de hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten bij het 78 dagen, tien minuten per dag föhnen van je haren.

Daarnaast bestaat de verhuurde kleding uit een combinatie van overtollige voorraad van merken en tweedehands kleding die door een partnerbedrijf wordt ingezameld.

Outfits kunnen gekozen worden op basis van seizoen, maat, formaliteit en kleurenpalet. Zo zijn er de stijlen slim, smart casual, en ‘gemengd’ in de maten small, medium en large. De kleding wordt afgeleverd bij de verblijfplaats van de reiziger en aan het einde van de reis weer opgehaald.

Reizigers kunnen tot maximaal acht outfits huren voor een periode van twee weken. Een set kleding kost tussen de vierduizend tot zevenduizend yen (omgerekend 25 tot 45 euro).

Duurzaamheid
Verhuur