Jan Jansen ontwerpt een gouden schoen voor Nijmeegse Vierdaagse

Nog even en dan is het zover: de Nijmeegse Vierdaagse gaat weer van start. Ter ere van de honderdste editie heeft schoenenontwerper Jan Jansen in samenwerking met Xsensible een gouden Vierdaagseschoen ontworpen.

Tijdens het wandelevenement zullen er 100 deelnemers meelopen op de bijzondere schoenen. Xsensible doneert voor alle lopers een bedrag van 25 euro per persoon aan de Stichting Make a Wish.

Voor ontwerper Jan Jansen -ook afkomstig uit Nijmegen- was de kleur goud een logische keuze. Xsensible won al eerder de Gouden Schoen Award en het 100-jarig jubileum zou er ook mee geëerd worden. Het was echter het idee van de echtgenote van Jansen, om een gladiool op de schoen te plaatsen. Ter ere van het jubileum is de schoen voorzien van het cijfer 100.

De gouden schoen is in zeer gelimiteerde oplage gemaakt en is gebaseerd op de bestaande sneaker van het merk. De populaire sneaker is geïnspireerd door de Japanse ippon ba-geta sandaal en heeft een vierkant blokje onder de zool. “Hierdoor staat en loopt het lichaam in een natuurlijke balans en worden spieren en gewrichten minder belast,” zegt Xsensible in een persbericht. Hoewel de sneaker geen specifieke wandelschoen is kwamen er ook tijdens de 99e Vierdaagse al ruim honderd lopers op dit type Xsensible schoenen over de finish.

Jan Jansen ontwerpt een gouden schoen voor Nijmeegse Vierdaagse

De schoen zal tevens in hele kleine oplage verkocht worden aan liefhebbers. Er is in Nijmegen één winkel die een aantal paar jubileumschoenen zal aanbieden. Of de verkoop wordt uitgebreid hangt af van de interesse, laat Xsensible weten.

Xsensible en Jan Jansen werken sinds begin 2016 samen. De vader van Jan Jansen is 25 jaar in dienst geweest bij het moederbedrijf van Xsensible, NIMCO (Nimweegse Combinatie), dat is opgericht in 1904. Het hoofdkantoor van het familiebedrijf is gevestigd op het groene landgoed De Wijchert in Berg en Dal. In Nijmegen en omgeving is NIMCO al generaties een begrip. Begin 2016 won Xsensible de Gouden Schoen Award voor de lancering van de Xsensible Stretchwalker comfortsneaker.

Lees ook: Jan Jansen over Nimco: "Het zijn aardige mensen"

Beeld: Xsensible

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN