• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • J.Crew stopt met bruidsmode

J.Crew stopt met bruidsmode

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

J.Crew neemt afscheid van haar bruidsmodedivisie. Dat bevestigde de Amerikaanse moderetailer afgelopen week aan Business Insider. Zodra de huidige voorraad aan bruidsmode, inclusief kleding voor bruidsmeisjes, is uitverkocht, wordt deze niet meer aangevuld.

J.Crew zou volgens een woordvoerder beter af zijn door zich elders op te concentreren. De retailer zou van plan zijn “zich te richten op wat vrouwen willen dragen naar iemand anders’ huwelijk, ten opzichte van wat ze naar hun eigen bruiloft zouden dragen,” aldus de woordvoerder tegenover Business of Fashion.

De beslissing ligt tevens in lijn met de verzwakte verkopen waar J.Crew al enige tijd mee te maken heeft. Tijdens het tweede kwartaal van het huidige boekjaar daalde de omzet met 8 procent. Dat was voor de retailer het achtste kwartaal op rij waarin de omzet daalde, iets slechter dan het voorgaande kwartaal waarin J.Crew een omzetdaling van 7 procent noteerde.

J.Crew introduceerde twaalf jaar geleden voor het eerst haar bruidsmodedivisie, welke aanvankelijk alleen online werd verkocht voordat de eerste bruidsmodeboetiek in New York in 2010 werd geopend. Sindsdien staat de gemiddeld geprijsde collectie van jurken en accessoires bekend om de simpele, maar elegante silhouetten. Naast toegankelijke jurken, wordt J.Crew geroemd om de ‘same colour, different cut’ jurk voor bruidsmeisjes, die kan worden gecustomized om een samenhangende look te creëren.

Onlangs lanceerde J.Crew haar eerste sportcollectie in samenwerking met New Balance en hoewel de bruidsmodelijn wordt afgeschaft, introduceert de retailer volgend voorjaar wel een nieuwe jurkencollectie.

Beeld: J.Crew website

J CREW