ITS Fashion Awards 2016 uitgereikt

Mayako Kano heeft de ITS Fashion Award 2016 gewonnen. De geboren Nieuw-Zeelandse die aan de academie in Antwerpen heeft gestudeerd, kreeg de prijs zaterdag uitgereikt in Triëst in Italië. Kano ontving de prijs voor haar collectie 'Reverse Fade' die geïnspireerd is op het gevoel gevangen te zitten tussen 'oud' en 'nieuw' wat resulteerde in een gelaagde collectie. Na Antwerpen vervolgde Kano haar opleiding met een master aan de Parsons School of Design in New York. De jonge ontwerpster neemt een bedrag van tienduizend euro mee naar huis.

Lees hier de reportage over de ITS prijsuitreiking van onze FashionUnited.uk redacteur die afgelopen weekend bij de feestelijkheden in Triëst aanwezig was.

Het was de vijftiende keer dat de prijzen werden uigereikt. ITS staat voor 'International Talent Support' en de wedstrijd werd in 2002 in het leven geroepen door Barbara Franchin.

Andere winnaars waren de Britse ontwerpster Helen Kirkum die voor haar collectie sneakers de accessoire award won. Ook Kirkum krijgt een prijzengeld van tienduizend euro. De ITS Artwork Award ging naar Marco Baitella en de Jewelry Award naar Sari Rathel.

Inmiddels zijn er ook diverse gesponsorde prijzen waar naast hoge geldbedragen vaak ook andere leuke extra's aan zijn verbonden zoals een stage, expositieruimte of materialen: de Swatch Award werd uitgereikt aan Jana Zornik; de Swarovski Award ging naar Tatiana Lobanova; de YKK Award naar Young Jin Jang en de OTB Award was voor Niels Gundtoft Hansen en Anna Bornhold.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN