• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Item van de week: De gebreide polo

Item van de week: De gebreide polo

Door Rachel Douglass

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

(From left) Scotch Shrunk, Nudie Jeans and Madewell. Credits: FashionUnited Marketplace.

Wat het is:

De gebreide polo lijkt misschien een recentere evolutie van de standaard polo, maar de wortels liggen eigenlijk in de jaren 1950, waar het klassieke shirt voor het eerst populair werd. Het shirt, soms ook wel een 'sweater polo' genoemd, werd voor het eerst populair gemaakt door Italiaanse ontwerpers en in de garderobes van de Amerikaanse upperclass, waardoor het zijn preppy status kreeg. Nu duikt het item weer op als een must-have voor modebewuste mensen. Het kledingstuk wordt gekenmerkt door een knoopsluiting, ongestructureerde kraag en gebreide constructie, die een look vormen die netter is dan een sportpolo.

Perry Ellis. Credits: FashionUnited Marketplace.

Waarom je het wilt hebben:

Het gebreide poloshirt biedt een comfortabelere, minder beperkende kijk op de klassieke stijl, maar is nog steeds in de mode. De opleving is veroorzaakt door de aanhoudende trend van Ivy League prep op de catwalks, een look die zich concentreert rond de "old money" esthetiek van strakke sportswear en traditionele basis-items. Het bovenstuk speelt ook in op de toegenomen casualisering van zakelijke kleding, waarbij de terugkeer waarschijnlijk ook wordt aangewakkerd als compensatie voor de pandemie en de daaruit voortvloeiende thuiswerkcultuur. Voor mannen is het kledingstuk een geschikt alternatief voor zijn tegenhangers en biedt het een kledingstuk dat het hele jaar door en voor verschillende gelegenheden kan worden gedragen.

Karl Lagerfeld. Credits: FashionUnited Marketplace.

Waar we het hebben gezien:

Gebreide polo's waren een opvallende verschijning op de lente/zomer 2024 catwalks, in collecties die al een retro-achtige aantrekkingskracht hadden. Givenchy's iteratie van het ontwerp kwam in de vorm van een lichtgewicht breisel, met vergrote pointelle-details en knopen. Loewe, aan de andere kant, maakte het bovenstuk met een gemoderniseerde twist. Bij de stijlen met lange mouwen van het merk werden glinsterende elementen in het materiaal verweven, wat een nieuwe kijk op het ontwerp gaf. Bluemarble keek voor zijn eigen stuk diep in het verleden en liet zich inspireren door grafische retroprints die leunden op de oorsprong van het overhemd.

Burberry. Credits: FashionUnited Marketplace.

Hoe te stylen:

De gebreide polo is een geweldig op zichzelf staand stuk voor diegenen die op zoek zijn naar een basis item om aan hun garderobe toe te voegen. Het staat goed op zichzelf, gecombineerd met een getailleerde broek om de look te benadrukken, of met een loszittende jeans om het casual karakter van het ontwerp nog meer te benadrukken. In het eerste geval brengen leren sandalen het item naar de lente en zomer, terwijl het in het tweede geval afgemaakt kan worden met sneakers om de outfit bij elkaar te houden. Leren - of op leer lijkende accessoires - zorgen voor een verdere upgrade van de algehele look, in overeenstemming met de vintage uitstraling van de gebreide polo zelf.

Selected Homme. Credits: FashionUnited Marketplace.

De gebreide polo is een formele, maar toch casual versie van de populaire polo, waarvan de populariteit consistent zal blijven, zoals blijkt uit zijn plaats in de collecties van SS24.

Filippa K. Credits: FashionUnited Marketplace.

Vergelijkbare artikelen die beschikbaar zijn voor (voor)bestelling kun je vinden op de FashionUnited Marktplaats. Je vindt ze door op deze link te klikken.
Item van de week
SS24
Trends