Isabel Marant beschuldigd van kopiëren Adidas sneaker

Hoewel de ontwerpen Isabel Marant veelvuldig gekopieerd worden, wordt de ontwerpster nu zelf beschuldigd van kopieergedrag. Haar Bart low-top sneaker zou teveel op de Stan Smith van Adidas lijken. De bijna identieke rode hiellabels roepen vragen op, zeggen diverse media.

“Gezien Adidas’ federale registratie en omdat de Isabel Marant’s Bart schoen een vergelijkbaar design heeft - de hieltab - dat waarschijnlijk eigendom is van Adidas, zou het merk wel eens een terechte zaak van inbreuk op rechten kunnen hebben,” schrijft The Fashion Law. “De merken lijken bijzonder op elkaar. Adidas's Stan Smiths komen in een rode variantie met de naam ‘Stan Smith’ in wit geschreven, samen met het Adidas logo. Marant’s schoenen zijn metallic rood met ‘Isabel Marant’, eveneens geschreven in wit. Het lettertype en de grootte van de letter zijn echter anders. Daarnaast gebruikt Adidas een donkere kleur garen om het hiellabel vast te zetten, en Marant gebruikt wit garen. Deze dingen maken veel uit in een vergelijkingsonderzoek.”

Het paar van Adidas kost 94 dollar en de sneakers van Marant kosten 410 dollar. De Bart sneaker wordt momenteel verkocht bij onder andere Barneys, Net-a-Porter en Luisa Via Roma.

In 2008 sleepte Adidas het merk Payless Shoes nog voor de rechter in een soortgelijke kwestie. "Het gekleurde gedeelte op de buitenste hiel van de schoenen identificeert Adidas als merk,” werd er toen gezegd.

Het is nog niet bekend of Adidas wegens de Marant sneakers naar de rechter stapt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN