• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Inditex doneert 3,7 miljoen euro voor bestrijding watercrisis

Inditex doneert 3,7 miljoen euro voor bestrijding watercrisis

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De Spaanse modegroep Inditex gaat 3,7 miljoen euro doneren aan non-profit organisatie Water.org. Het bedrijf heeft een vierjarige overeenkomst getekend waarmee het wil bijdragen aan een betere toegang tot veilig water.

Van de donatie wordt 3 miljoen euro gebruikt voor het financieren van ruim 33.000 microleningen die het WaterCredit-programma moeten ondersteunen. Het project, dat plaatsvindt in Cambodja en Bangladesh, is bedoeld voor personen met een laag inkomen die geen toegang hebben tot sanitair en veilig drinkwater. Water.org verwacht dat de donatie van Inditex zal zorgen dat ongeveer 160.000 mensen toegang krijgen tot veilig water. Het overgebleven deel van de donatie is gereserveerd voor het doen van onderzoek naar nieuwe manieren om de watercrisis tegen te gaan.

“Inditex ziet het investeren in sociale programma´s als een fundamenteel onderdeel van het verbeteren van het welzijn en het helpen van de gemeenschappen waarmee we verbonden zijn,” stelt het bedrijf in een persbericht. “De samenwerking met Water.org is verbonden aan zowel ons beleid omtrent investeringen als onze toewijding aan het gebruik van duurzame waterbronnen: één van de belangrijkste bronnen in de textielindustrie.”

Het WaterCredit programma werd in 2005 opgericht, en in de tussentijd heeft Water.org al meer dan 600.000 leningen van gemiddeld 212 dollar (196 euro) kunnen aanbieden. In totaal zijn hierdoor volgens de organisatie al 2,6 miljoen mensen geholpen.

Inditex
water.org