• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • In Beeld: Hoogtepunten herenmode Milaan en Parijs Fashion Week

In Beeld: Hoogtepunten herenmode Milaan en Parijs Fashion Week

Door Esther Hut

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De internationale modeweken zijn in volle gang. De mannen editie van Milaan Fashion Week zit er net op en Parijs is aan de derde dag begonnen. Tot nu toe is er al een aantal hoogtepunten voorbij gekomen. FashionUnited heeft ze op een rij gezet.

Military

Tijdens London Fashion Week was deze trend al te zien op de catwalk en ook in Milaan kwam die weer voorbij: de military trend. Onder andere Jil Sander richtte zich voor volgend seizoen op bovenkleding. Gedrappeerde jassen met een cross-body riem. Ontwerper Dries van Noten liet gisteren in Parijs ook de militaire invloeden terugkomen in zijn ontwerpen.

Jil Sander

Dries van Noten

Jaren '70

Gucci zette vorig jaar de eerste stap richting een seventies stijl en ook dit jaar tijdens de Milaan Fashion Week zet creatief directeur Alessandro Michele deze stijl voort. Ook andere ontwerpers volgen, waaronder Marni's ontwerper Consuelo Castiglioni. Hij mixte verschillende elementen en toonde een seventies, military en bohemian collectie in Milaan.

Gucci

Marni

Ook in Parijs zijn de seventies invloeden terug te zien in de show van Carven.

Carven

Maritieme look

De situatie van Prada ziet er momenteel niet rooskleurig uit, maar creatief directeur Miuccia Prada denk dat deze dip maar tijdelijk is. Op de catwalk tijdens de Milaan Fashion Week was er weinig te merken van de dip. Volgens meerdere recensies was de nieuwe herencollectie van Prada de beste sinds jaren. De ontwerpen hadden vooral een maritieme uitstraling.

Prada

Peter Dundas

Peter Dundas debuteerde vorige week tijdens Milaan Fashion Week met zijn eerste collectie sinds zijn aanstelling als creatief directeur van Roberto Cavalli. Dit ging alleen niet zonder slag of stoot. De collectie werd bestempeld met een 'goedkope uitstraling'. Oordeel zelf.

Roberto Cavalli

Groot, groter, grootst

Supersize is op dit moment een veelgebruikte term tijdens Paris Fashion Week. Jassen, broeken en truien zijn een stuk groter en langer geworden en slobberen om de modellen heen. Onder andere de voormalig creatief directeur van Dior Raf Simons stuurde modellen in enorme truien en broeken de catwalk op.

Raf Simons

Louis Vuitton

De creatief directeur van Louis Vuitton Kim Jones vertelde dat hij geïnspireerd werd door Parijs en dan vooral het weer in de Franse stad. Grijs, zwart, marine blauw en groen waren de kleuren die terug te zien waren tijdens de show.

Mongoolse steppen

Ontwerper Yusuke Takahashi van het modelabel Issey Miyake heeft zich laten inspireren door de Mongoolse steppen. De collectie genaamd "Neonomad" laat veel cloche hoeden en lange jassen zien in de kleuren bordeaux rood en turquoise.

Wintersport op de catwalk

Giorgio Armani showde naast zijn ready-to-wear lijn een sportlijn gericht op een wintersportvakantie.


In Beeld