• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • In Beeld: De 10 grootste trouwjurkentrends SS 2017

In Beeld: De 10 grootste trouwjurkentrends SS 2017

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Een witte Sissi-jurk voor de grote dag? Die tijd ligt al ver achter ons. Tegenwoordig is er genoeg keuze als het om bruidsjurken gaat; van spannende structuren tot cape en broekpak. Op de Bridal Fashion Weeks hebben ontwerpers en bruidsmodemerken de nieuwste collecties gepresenteerd. FashionUnited zet de grootste bruidsjurkentrends voor de lente-/zomer 2017 op een rij.

1. 3D-bloemen

Een bloemenprint is van alle tijden, maar dit seizoen zijn de bloemen in 3D. Met geborduurde applicaties en 3D-prints komen de bloemen op de bruidsjurken tot leven. Gezien bij Monique Lhuillier, Peter Copping voor Oscar de la Renta, Romana Keveza en Elie Saab (die laatste presenteerde onlangs zijn eerste bruidscollectie, red.).

Beeld: Naeen Kahn SS17 / Barcelona Bridal Fashion Week, Yolancris SS17/ Barcelona Bridal Fashion Week

2. Pastel

Wie een witte jurk niet ziet zitten heeft geluk; dit jaar werd de catwalk gedomineerd door gekleurde bruidsjurken, en dan met name pastel. Van lichtroze tot babyblauw en lentegroen. Deze trend werd onder meer gespot bij Jenny Packham, Angel Sancheza, Mira Zwillinger, Hayley Paige en Houghton.

Beeld: Angel Sanchez SS17 en Jenny Packham SS17/Facebook

3. Peplum en laagjes

De rokken mogen dit seizoen nog steeds gelaagd zijn, en nieuw daarbij is de peplumvariant. Gezien bij onder meer Carolina Herrera.

Beeld: Carolina Herrera SS17 / Facebook, Inmaculada Garcia SS17/ Barcelona Bridal Fashion Week

4. Warme breisels

Niet iedereen kiest voor een zomerse bruiloft en daar spelen ontwerpers en bruidsmodemerken gretig op in. Lange mouwen zijn immers al langer een trend, en ook gecombineerde bruidsjurken (bestaande uit een rok en los bovenstuk) maken de look steeds meer weerbestendig. Dit jaar kiezen merken ook voor behaaglijke en comfortabele bovenstukken, in de vorm van een kabeltrui, een sjaal afgewerkt met kant, een oversized vestje, een wollen muts en haarband. Het Belgische label Marylise en Rembo Styling toonde op de Barcelona Bridal Fashion Week diverse items in luxueus kasjmier en mohair.

Beeld: Marylise en Rembo Styling SS17 / Barcelona Bridal Fashion Week

5. Broeken & blouses

Hoewel de meeste bruidsmode nog uit dromerige witte jurken bestaat, durft een aantal merken en ontwerpers al verder te kijken dan klassieke bruidsmode. Mede ingegeven door de bekende witte jumpsuite met cape van Solange Knowles (het zusje van Beyoncé, red.) verkennen nieuwe terreinen. Zo kwam Christian Sirano met een broekjurk met tulerok en toonde Carolina Herrera een wit pak met voile sluier en een jurk die gebaseerd werd op een witte blouse.

Beeld: Carolina Herrera SS17 / Facebook

6. Griekse godinnen

Nog steeds een grote hit: witte bruidsjurken waarin je je even een Griekse godin waant. Veel plisseerwerk, luchtige stoffen en eenvoudige silhouetten. Onder meer gespot bij Yolanchris, Elie Saab en Christos Bridal Fashion.

Beeld: Yolancris SS17 / Barcelona Bridal Fashion Week, Elie Saab SS17 / Facebook

7. Strikken

Nadat vorig seizoen blote ruggen veel gezien werden op de catwalk, werden de bruidsjurken nu voorzien van grote witte strikken, die nog het meest doen denken aan de strikken van Viktor en Rolf en dan in het bijzonder die van de bruidsjurk van prinses Mabel. Gezien bij onder meer Caroline Herrera en Yolancris.

Beeld: Caroline Herrera SS17 / Facebook, Yolancris SS17 / Barcelona Bridal Fashion Week

8.Veertjes en structuren

Naast klassieke stoffen als zijde en kant komen er steeds meer structuurstoffen in bruidscollecties. Veren werden al een aantal seizoenen gebruikt, zoals bij Naeem Kahn tijdens Barcelona Bridal Fashion Week, maar ook grotere oppervlakten bestaan uit stoffen met veel structuur.

Beeld: Isabel Sanchez SS17 / Barcelona Bridal Fashion Week, Naeem Kahn SS17 / Barcelona Bridal Fashion Week

9. Hippie & Rock ‘n Roll

Naast broeken en blousjes hoeft de bruidsjurk in 2017 zeker niet romantisch en klassiek te zijn. Ook vaak terug te zien op de catwalk: losse bruidsmode die doet denken aan de hippietijd en rock ‘n roll. Als het maar stoer en relaxed is.

Beeld: Marylise en Rembo Styling/ Barcelona Bridal Fashion Week, Jolancris SS17 / Barcelona Bridal Fashion Week

10. Alles behalve lang

Naast de lange jurk tot op de grond werd er flink gevarieerd in lengte: van minirok met sleep tot midirok van tule.

Beeld: Cristina Tamborero SS17 / Barcelona Bridal Fashion Week, Justin Alexander SS17 / Barcelona Bridal Fashion Week

In mei besteedt FashionUnited aandacht aan het thema bruidsmode. Lees ook: Waarom goedkope bruidsmode een trend is. Voor alle reads over bruidsmode, klik hier. Op FashionUnited.uk meer over de grootte van de bruidsmodeindustrie in India en China.

bridal month
Bruidsmode
Trends