Ikea werkt samen met modeactiviste en styliste Bea Åkerlund

Interieurketen Ikea heeft een nieuwe modeprofessional gestrikt voor een samenwerking. De Zweedse modeactiviste en styliste Bea Åkerlund heeft samen met de keten de Omedelbar collectie ontworpen. De collectie zal in het voorjaar van 2018 in de winkels liggen.

Hoe de collectie eruit komt te zien is nog niet bekend, maar het wordt ‘een eclectische collectie met coole eyecatchers’. “Eén ding is zeker: less is not more bij deze collectie,” zegt Ikea in een persbericht.

“Omedelbar draait om expressie. Wat modeaccessoires doen voor een outfit, doen deze eyecatchers voor je interieur. Met de collectie geven we een kijkje in Bea’s spannende wereld. Ze is een geweldig rolmodel en het bewijs dat hard werken en een ‘niets is onmogelijk’-attitude je overal kunnen brengen”, vertelt Karin Gustavsson, creatief leider bij Ikea.

Kostuumontwerpster en styliste Åkerlund kleedt Hollywoodsterren als Beyoncé, Lady Gaga en Madonna en staat bekend om haar ‘over the top’ looks. Volgens de styliste is de samenwerking met IKEA een droom die uitkomt: “Het is fantastisch dat ik mijn visie kan delen met de wereld door middel van producten die bereikbaar zijn voor iedereen.”

Het is niet de eerste keer dat Ikea de handen ineen slaat met modeontwerpers. Lees ook:

Beeld: Ikea