​Hoogtepunten Milaan Fashion Week Voorjaar/Zomer 2019

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een kijkje achter de schermen naar een aantal hoogtepunten uit Milaan Fashion Week SS19.

De catwalk-experts van Trendstop presenteren de beste collecties en belangrijkste trends uit Milaan Fashion Week. Met verassende showlocaties, cameo’s door diverse sterren en de nadruk op diversiteit en vrouwelijke emancipatie bij de casting van de modellen, wist Milaan oude glamour opnieuw te interpreteren voor de volgende generatie. Een combinatie van haute couture vakmanschap en performance eigenschappen van sportkleding was in veel collecties te zien en versterkte de nieuwe moderniteit van Milaan. Ons uitgebreide catwalk verslag en de bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie van de hoogtepunten uit Milaan SS19. De Siciliaanse odyssee van Dolce & Gabbana ontwikkelde een ‘familie’ thema met een diverse selectie modellen, acteurs en muzen van vroeger en nu op de catwalk. Fila presenteerde met zijn catwalkdebuut een van de sterkste sportieve collecties in Milaan tot dusver, terwijl surfthema’s domineerden in de collecties van Sportmax en Etro in Surf’s Up.

Dolce & Gabbana

​Hoogtepunten Milaan Fashion Week Voorjaar/Zomer 2019

Dolce & Gabbana bracht hulde aan het DNA van het modehuis met behulp van een reeks bekende muzen en sterren uit hun modefamilie. Isabella Rossellini liep de catwalk af met haar dochter en kleinzoon, terwijl supermodel en voormalig First Lady van Frankrijk, Carla Bruni, de show afsloot waarin Siciliaanse romantiek, souvenirmotieven en de herkenbare bloemenprints van het merk volop te bewonderen waren.

Fila

​Hoogtepunten Milaan Fashion Week Voorjaar/Zomer 2019

Naarmate de invloed van sport, performance en athleisure groeit, hebben historische sportkledingmerken zichzelf nieuw leven ingeblazen en opnieuw uitgevonden door middel van samenwerkingen met luxe modemerken. In de eerste catwalk show van Fila kwamen stukken uit het archief terug die bewerkt waren als urban dagkledij, waaronder nonchalante pakken, zijde jurken met gekruiste banden op de borst, en rokken met splits.

Surf's Up

​Hoogtepunten Milaan Fashion Week Voorjaar/Zomer 2019

Gezien de sportieve trend nog lang niet verdwenen is, besloten ontwerpers zich voor voorjaar/zomer 2019 te wenden tot het strand en de surfcultuur werd van grote invloed in Milaan. De surfvesten en boardshorts hielden performance in het achterhoofd, terwijl Etro zich concentreerde op de nonchalante Cali vibe en surfborden voorzien van een logo een must-have accessoire waren bij de gemengde modeshow van Emporio Armani.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Resort 2019 Key Colour Directions rapport van Trendstop, een samengesteld overzicht van de belangrijkste tinten uit de Resort 2019 collecties. Klik hier voor uw gratis rapport.

​Hoogtepunten Milaan Fashion Week Voorjaar/Zomer 2019

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Dolce & Gabbana Voorjaar Zomer 2019, allen Fila Voorjaar Zomer 2019, Sportmax, Emporio Armani, Etro Voorjaar Zomer 2019

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN