Honest by en Y/Project komen met gezamenlijke capsule-collectie

Honest by en Y/Project bundelen hun krachten voor een gezamenlijke capsule-collectie. De collectie van ontwerpers Bruno Pieters en Glenn Martens, met als titel ‘Made in France’, bestaat uit zes verschillende items. Blikvangers zijn onder meer een trenchcoat, een denim en een rok.

De ontwerpers, beide afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, focussen zich voor de samenwerking op een eerlijk en duurzaam productieproces. De stoffen zijn vervaardigd in Frankrijk, en zijn van stof tot knoop traceerbaar. Ook dragen de gebruikte stoffen het keurmerk van de Global Organic Textile Standard (GOTS).

Bruno Pieters richt in 2012 Honest by op, met het doel te zorgen voor meer transparantie binnen de modewereld. “Duurzaamheid min transparantie staat voor mij gelijk aan fantasie,” aldus de ontwerper. “Het is gebakken lucht. Ik denk dat het belangrijk is voor consumenten om alle mogelijke informatie over het product te hebben, zodat ze weten wat ze kopen.”

De collectie is inmiddels verkrijgbaar op de website van Honest by. Prijzen voor de items variëren van 297 euro voor een longsleeve tot 1323 euro voor de trench. Het is de eerste samenwerking tussen beide ontwerpers.

Beeld: Honest by Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN