• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Hoe Lanvin verder gaat zonder Alber Elbaz

Hoe Lanvin verder gaat zonder Alber Elbaz

Door Floor Gijsbertse

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Modehuis Lanvin maakte vorige week bekend dat hun creatief directeur Alber Elbaz na veertien jaar uit het zadel stapt. De 330 werknemers van het modehuis kwamen in opstand en het modehuis is nu opzoek naar een nieuwe hoofdontwerper: het werk gaat gewoon door.

Er waren boze tongen die beweerden dat Elbaz zijn noodgedwongen vertrek alles te maken had met wederzijdse ontevredenheid. Maar volgens Lanvin is dit niet het verhaal. “Het vertrek van Alber Elbaz als onze creatief directeur heeft ons gechoqueerd, maar er is geen sprake van paniek. Iedereen is geraakt door het nieuws maar iedereen heeft het werk weer opgepakt en de overgang is gaande,” laat een woordvoerster van Lanvin aan FashionMag weten.

De aankomende herfstcollectie 2016 wordt op de geplande datum het modeplankier opgestuurd. Om dit te kunnen realiseren is de collectie tijdelijk toevertrouwd aan een drietal ontwerpers: Chemena Kamali, Lucio Finale en Elie Top. Chemena –afkomstig van modehuis Chloé- is twee weken geleden naar Lanvin gekomen om tijdelijk de rol van Elbaz te vullen. Top is sinds 2001 werkzaam bij Lanvin en Finale heeft sinds 2014 de tassenlijn onder zijn hoede. Sinds kort is hij creatief directeur van de damestassen en schoenenlijn. Lucas Ossendrijver is sinds 2005 hoofd van de mannenafdeling van het modehuis, hij zal de ontwikkeling van de pre-collection van de mannenlijn bijstaan.

Ondertussen is Lanvin de opties aan het bekijken. Want welk creatief en Elbaz-waardig persoon komt aan het moderoer van het label te staan? “Dat is een beslissing die niet overhaast gemaakt moet worden,” aldus een woordvoerster.

Beeld: Lanvin


Lanvin