Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt dagelijks het COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

GfK: Non-food retailers zien omzet dalen

Belgische non-food retailers zien hun omzet flink dalen als gevolg van de winkelsluitingen. Dat meldt GfK in een persbericht. De omzet van Belgische non-food retailers in het algemeen daalde in week 11 met 33 procent, aldus GfK. Moderetailers zagen hun omzet met een derde dalen in diezelfde week.

Volgens GfK waren de winkels in week 11 nog niet verplicht om te sluiten. De week daarna was dat wel het geval. “We verwachten dat de impact in week 12, waarin winkels tot volledige sluiting zijn overgegaan, nog een stuk groter zal zijn,” aldus Wim Boesmans, commercieel directeur van GfK Belgium, in het bericht. “De vraag is in welke mate online verkoop deze winkelsluitingen in de komende weken zal kunnen compenseren.”

Belgische merken in een open brief: “Wij zijn ongerust”

Een tiental ‘jonge creatieve’ Belgische merken heeft een open brief opgesteld waarin ze aangeven ongerust te zijn. De labels, waaronder Ophelia Lingerie, Comme les Loups en LN Knits, schreven de brief om hun bekendheid te vergroten.

Als gevolg van de winkelsluitingen vanwege de coronacrisis, verplaatsen de merken hun activiteiten naar online, waar “internationale spelers om aandacht smeken”. “Dat beangstigt ons. Wij timmeren nog volop aan de weg en onze namen zijn (nog) niet bij iedereen top of mind,” zo luidt de brief. “Zie het als een kennismaking.”

Duitse modebedrijven vragen 850 miljoen euro aan overheidssteun

Dertien moderetailers hebben de Duitse overheid opgeroepen tot steun vanwege de coronacrisis. Dat schrijft het Duitse persbureau DPA. Concreet vragen de retailers, waaronder Falke GmbH, Marc Cain GmbH, S.Oliver Group en Marc O'Polo AG, 850 miljoen euro aan financiële steun voor de dertig grootste mode- en textielbedrijven in Duitsland.

“De huidige stop van de Duitse modeverkopen vormt een enorme bedreiging voor het voortbestaan van de handel en industrie,” schrijven de dertien retailers in een oproep. “Met deze overheidssteun wordt de goederenstroom verzekerd en blijft de liquiditeit 180 dagen in de handel. Het fonds zou dan na afloop worden ontbonden en dienovereenkomstig worden teruggegeven,” luidt de oproep.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN