Herfst Winter 2019-20 Spinexpo Beursoverzicht

Het stoffenteam van Trendstop presenteert aan de lezers van FashionUnited de belangrijke thema’s uit Spinexpo in Parijs. Spinexpo, gevestigd in het Cité de la mode du Design naast de rivier de Seine, is de vooraanstaande internationale branchebevoorradingstentoonstelling, gericht op innovatie en creativiteit in de garen-, vezel-, en breigoedsector. Voor de Herfst/Winter 2019-2020 editie was het thema Modern Nomadism in alle trendgebieden zichtbaar; bezoekers werden meegevoerd van Parijs naar Peru via Tokyo, van IJsland naar de Kalahari woestijn in Afrika. Conceptuele stukken van stylisten zoals M.O.H.K., Laura McPherson, en activewear applicaties van Studio Eva & Carola, bieden een grote hoeveelheid inspiratie en vorderingen in breitechnieken en garentechnologie. Ons uitgebreide verslag van de stoffenbeurs en de bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, zodat u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week presenteert Trendstop drie belangrijke trends uit Spinexpo FW19-20. Peruvian Patterns en Out of Africa bieden een hedendaagse interpretatie van antieke handarbeid met een grote hoeveelheid kleurrijke culturen, terwijl Active Knits illustreert hoe de toenemende invloed van de activewear trend met performance aspecten toegepast wordt op weefsels en garen.

Herfst Winter 2019-20 Spinexpo Beursoverzicht

Peruvian Patterns

De inheemse wevers van Peru bieden inspiratie voor een hele reeks door kleur verzadigde garen en uitgebreide motieven, waarmee ze een nieuwe levendigheid toevoegen aan Herfst/Winter breigoed. Mix-and-match constructietechnieken creëren een slim collage effect dat doet denken aan de traditionele textielproductie van de Andes-cultuur.

Herfst Winter 2019-20 Spinexpo Beursoverzicht

Out of Africa

De Kalahari woestijn is de bestemming voor rustiek breigoed met een primitieve draai. Nomadische kunst biedt inspiratie voor naïeve grafische en geometrisch-geweven patronen, terwijl contrasterend textuurmatig garen voor oppervlakspeling en een tactiel element zorgt in zonovergoten en verbrande aardetinten.

Herfst Winter 2019-20 Spinexpo Beursoverzicht

Active Knits

Voor breigoed, worden activewear invloeden vertaald met reflecterende elementen, en eigenschappen die zorgen voor thermisch comfort worden in de stoffen van het seizoen verwerkt. Motieven fuseren het moderne met het traditionele, waarbij natuurlijke landschappen en handarbeidtechnieken gecombineerd worden met kunstvezels en hedendaagse stadsbeelden.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall Winter 2018-19 Pitti Filati Fabric Show Overview, met alle belangrijke breigoedtrends en innovaties uit Florence. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Herfst Winter 2019-20 Spinexpo Beursoverzicht

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop: M.O.H.K op Spinexpo, Spinexpo Trend Area, Steven Oo op Spinexpo, Laura McPherson op Spinexpo, I&S Fashion op Spinexpo, Steven Oo op Spinexpo, Rory Longdon op Spinexpo, Studio Eva x Carola op Spinexpo, Studio Eva x Carola op Spinexpo, allen Herfst Winter 2019-20.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN