• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Haute Couture Fashion Week: Wisselende geometrie bij Viktor&Rolf

Haute Couture Fashion Week: Wisselende geometrie bij Viktor&Rolf

Door AFP

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Viktor&Rolf HC FW24 Credits: ©Launchmetrics/Spotlight

Viktor en Rolf, bekend om hun spectaculaire optredens tijdens de Haute Couture Week in Parijs, hebben opnieuw de show gestolen.

Hoewel ze voor SS23 hun modellen de catwalk laten lopen vergezeld door mannequins zonder hoofd of gehuld in jurken die leken te zweven door een lichte bries, kan gezegd worden dat het duo dit seizoen echt over de top ging met hun design en visie voor FW24.

De collectie speelt met kostuumafbeeldingen en animatie, met een geruite jas met schouders van een meter breed. "We waren in een abstracte stemming", verklaarde Viktor Horsting aan de pers na de show, met "zeer couture materialen, met veel zijde, lurex en ook veel jacquard".

Viktor&Rolf HC FW24. Credits: ©Launchmetrics/Spotlight

“We dachten in blokken, kubussen, ballen, en dat alles gecombineerd met het menselijk lichaam”, voegde Rolf Snoeren toe.

Viktor&Rolf HC FW24 Credits: ©Launchmetrics/Spotlight
Viktor&Rolf HC FW24 Credits: ©Launchmetrics/Spotlight

's Avonds presenteert de couture tak van Jean Paul Gautier, die in 2020 na vijftig jaar zijn gelijknamige Franse ontwerper uitzwaaide, zijn collectie met een nieuwe ontwerper.

Dit seizoen is het de lieveling van het moment Nicolas Di Felice, de artistiek directeur die het Courrèges-huis weer tot leven bracht. Het huis in nu al twee jaar populair bij jongeren.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited FR. Vertaling en bewerking door Susan Zijp.

FW24
Haute Couture
Paris Haute Couture Week
Viktor&Rolf