Gucci breidt personaliseringsprogramma verder uit

Gucci geeft klanten steeds meer creatieve controle over hun aankopen. Het Italiaanse modehuis breidt zijn personaliseringsprogramma genaamd Gucci DIY verder uit en neemt daarin vanaf nu ook herenkleding, schoenen en jassen op. Dat meldt Luxury Daily.

De Gucci DIY-service werd afgelopen mei gelanceerd in de flagshipstore aan de Via Montenapoleone in Milaan en was aanvankelijk alleen gericht op de Dionysus tas. Klanten kunnen deze tas personaliseren met onder andere geborduurde stukken stof, speciale afwerkingen, kralen en gestikte initialen. Dat is volledig in lijn met Alessandro Michele’s ontwerpfilosofie, namelijk “dat de manier waarop je je kleedt, laat zien hoe je je voelt, en dat mannen en vrouwen zich vrij moeten voelen in het uiten van hun stijl.”

Tijdens Milaan Fashion Week voegde Gucci kledingstukken en accessoires aan de DIY-service toe. Bij herenmode geeft het modemerk klanten de mogelijkheid zowel dag- als avondkleding te customizen. Jassen, blazers en smokings kunnen worden aangepast met bepaalde stoffen, voeringen en knopen. De DIY-collectie bevat bovendien bedrukte T-shirts en kasjmier gebreide truien.

Naast herenkleding en jassen zijn ook schoenen aan Gucci DIY toegevoegd. De Ace Sneaker, een unisex trainer in wit leer, kan worden gepersonaliseerd met geborduurde initialen. Bovendien kunnen klanten de kleuren en materialen van schoenen uit Gucci’s Signoria-lijn, die onder andere loafers bevat, aanpassen.

Komende tijd wordt het personaliseringsprogramma volgens Gucci nog verder uitgebreid in verschillende categorieën. Wanneer en welke dat precies zijn, is nog niet bekend.

Beeld: Gucci Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN