Grindr lanceert kledinglijn

De dating app Grindr komt voor het eerst met een eigen kledinglijn. De nieuwe collectie heet ‘The Varsity Collection’ en bestaat uit een sportcollectie voor mannen, in samenwerking met de print- en design studio Print All Over Me.

De sportcollectie is bedoeld om meer bewustwording te creëren en fondsen op te zetten rond LGBTQ-athleten (afkorting voor Lesbian, Gay, Bisexual,Transgender, Queer or Questioning, red.). De winst wordt geschonken aan Athlete Ally, een liefdadigheidsorganisatie die homofobie en transfobie onder atleten de wereld wil uithelpen. Het geld zal gebruikt worden om de Principle 6-campagne te financieren.

Grindr lanceert kledinglijn

“We blijven ontwikkelen en zijn op zoek naar manieren waarbij mensen genieten en de wereldwijde gemeenschap helpen,” stelt de creatief directeur van Grindr LAndis Smithers in een verklaring tegenover de pers. “De collectie voelt sexy, brutaal, leuk, maar uiteindelijk gaat de winst naar een geweldige organisatie die sporters helt met problemen waar de homoseksuele gemeenschap over de hele wereld mee geconfronteerd wordt. Het voelde als een hele andere manier om sport te benaderen, en elke partner in het proces was geweldig.”

The Varsity Collection bestaat uit verschillende kleurrijke items met een sportieve look, met onder meer windbreakers, zwemshorts, mesh tops, sweatshirts en track pants. Er worden 29 verschillende items aangeboden, met prijzen variërend van 25 dollar tot 130 dollar. Vanaf 15 augustus is de collectie verkrijgbaar via de speciale website voor de winkel van Grindr.

Grindr lanceert kledinglijn

Het is niet de eerste keer dat Grindr de brug slaat met mode. In januari gebruikte de Britse ontwerper J.W. Anderson de app om zijn zijn herfst-/wintercollectie 2016 te streamen tijdens de Londen Collections: Men.Diesel lanceerde in januari eveneens de lentecollectie 2016 via Grindr. Toen werden ook Tinder en websites Pornhub en Youporn gebruikt.

Beeld: Grindrstore

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN