• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Gosha Rubchinskiy geeft vervolg aan samenwerking Burberry, Levi's en Adidas

Gosha Rubchinskiy geeft vervolg aan samenwerking Burberry, Levi's en Adidas

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Gosha Rubchinskiy werkt voor zijn herfst/winter 2018 collectie opnieuw samen met Burberry. De Russische ontwerper presenteerde afgelopen week zijn najaarscollectie tijdens een show in zijn thuisland. Naast de collectie met het Britse modehuis onthulde de ontwerper ook nog samenwerkingen met Dr. Martens, Levi’s en Adidas.

Voor de lente/zomer collectie werkte Rubchinskiy voor het eerst samen met Burberry voor een capsule collectie. “Of we onze creatieve samenwerking zouden voortzetten was niet eens een serieuze vraag voor ons,” vertelt Christopher Bailey, creatief directeur bij Burberry, in een persbericht. “We hebben allebei zo genoten van onze laatste samenwerking, dat we het gevoel hadden dat we veel meer konden doen.” De nieuwe, dertiendelige collectie bestaat onder meer uit een trenchcoat, duffle coat en flanellen overhemd, allen voorzien van het iconische Burberry-motief.

Tezamen met de Burberry-samenwerking werden collaboraties met Levi’s en Adidas nieuw leven ingeblazen. Rubchinskiy en de Duitse sportgigant werken al drie seizoenen op rij samen voor capsule collecties met sportswear-geïnspireerde items. Ook de samenwerking met Levi’s, waarvoor Rubchinskiy zijn persoonlijke draai gaf aan items als de 501 spijkerbroek en het Trucker-jack, is niet de eerste. Daarnaast werd een eerste collectie met Dr. Martens gepresenteerd. Onderdeel van de samenwerking is een herinterpretatie van de bekende Oxford-schoen van de Britse boots-maker.

Beeld: Burberry

Adidas
Burberry
Dr Martens
Gosha Rubchinskiy
Levi's