• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Good on You app laat zien hoe duurzaam modemerken zijn

Good on You app laat zien hoe duurzaam modemerken zijn

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Voor consumenten die het belangrijk vinden te weten hoe hun kleding is gemaakt, is er nu de app Good on You. In deze app voor Android en iOS worden merken beoordeeld op duurzaamheid op basis van drie criteria: milieu, mensenrechten en dierenbescherming. De app, die overal gratis kan worden gedownload, is het initiatief van Ethical Consumers: een non-profitorganisatie die consumenten helpt ethische keuzes te maken.

Op dit moment bevat de app informatie over ruim 1.000 merken, waaronder H&M, Cheap Monday en Levi´s. Good on You bekijkt per merk onder andere hoe het is gesteld met de veiligheid waarin werknemers de kleding produceren, hoe wordt omgegaan met chemicaliën en of het merk bont gebruikt. Op basis van deze punten geeft de app een rating aan, waarbij ´vermijden´ (1 punt) het laagst is en ´geweldig´ (5 punten) het hoogst. Per merk wordt ook een overzicht gegeven van de dichtstbijzijnde retailers die dit merk verkopen. Gebruikers van de app kunnen ook een direct bericht sturen naar merken om hen te laten weten dat ze achter duurzame mode staan.

“We kunnen het ons niet langer veroorloven goedkope kleding te kopen. De huidige modeindustrie zorgt voor teveel vervuiling en uitbuiting,” vindt Good on You CEO Gordon Renouf. “Wij willen de manier waarop mensen mode kopen veranderen. We geloven dat mensen hun waarden niet opzij zouden moeten zetten om mooie producten te kunnen kopen.”

Good On You
H&M
Levi's