• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Gent stopt met handenvrij winkelen

Gent stopt met handenvrij winkelen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De stad Gent trekt toch de stekker uit het concept van handenvrij winkelen. Begin deze maand zou de service genaamd Shop & Hop nog worden uitgebreid, maar nu blijkt dat er toch geen private ondernemer is gevonden die de dienst voortzet. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Shop & Hop werd vorig jaar gelanceerd als experiment, maar werd tot een maand geleden toe niet optimaal gebruikt door shoppers in de stad. Er werd slechts 402 keer gebruikgemaakt van de dienst, die consumenten de mogelijkheid biedt de aankopen bij zo’n 130 Gentse winkeliers achter te laten en later op te halen bij de parkeergarage of één van de drie afhaalpunten. De stad had 300.000 euro voor de test uitgetrokken.

Hoewel het concept dus aarzelend startte, werd begin deze maand gemeld dat de stad een privaat bedrijf zou zoeken die de dienst nog zo’n twee jaar zou doorzetten. Die is uiteindelijk niet gevonden. “De logistieke markt is hier nog niet klaar voor,” zegt Open VLD-bestuurder Christophe Peeters tegenover de krant.

Peeters sluit niet uit dat Shop & Hop in de toekomst wel succesvol kan worden. “Zowel gebruikers als handelaars waren erg tevreden. Ik ben ervan overtuigd ben dat dit over enkele jaren wél mogelijk zal zijn,” aldus de bestuurder.

Gent
handenvrij winkelen