• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Genomineerden CFDA Fashion Awards 2023 bekend

Genomineerden CFDA Fashion Awards 2023 bekend

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Altuzarra SS24, NYFW. Credits: Launchmetrics Spotlight.

De genomineerden van de Council of Fashion Designers of America (CFDA) Fashion Awards 2023 zijn bekend. Net als andere jaren omvat de uitreiking de gebruikelijke categorieën, waaronder ontwerpers van het jaar voor damesmode, herenmode en accessoires.

Ook zijn de zogenoemde ‘eervolle vermeldingen’ die de CFDA jaarlijks doet bekendgemaakt.

Genomineerden

De genomineerden voor de categorie ‘American Womenswear Designer of the Year’ zijn Joseph Altuzarra voor Altuzarra, Christopher John Rogers, voormalig CFDA winnaar Catherine Holstein voor Khaite, Raul Lopez voor Luar en Tory Burch.

Voor 'Menswear Designer of the Year' nemen Mike Amiri voor Amiri, Willy Chavarria en Colm Dillane voor KidSuper, Teddy von Ranson voor Teddy Vonranson het op tegen de terugkerende genomineerde en CFDA voorzitter Thom Browne voor Thom Browne New York.

Voor de 'American Accessory Designer of the Year' categorie zijn de geselecteerden Ana Khouri, Brandon Blackwood en Stuart Vevers voor Coach, Raul Lopez voor Luar en Ashley Olsen en Mary-Kate Olsen voor The Row.

Tot slot is er ook nog de categorie voor opkomende ontwerpers, de ‘Shop with Google American Emerging Designer of the Year’. Hiervoor zijn Bach Mai, Connor McKnight, Rachel Scott voor Diotima, Tanner Richie en Fletcher Kasell voor Tanner Fletcher, en Carly Mark voor Puppets And Puppets de genomineerden.

Eervolle vermeldingen

Wat de eregasten betreft, gaat de zogenoemde ‘Board of Directors' Tribute’ naar Vera Wang, voor haar impact op de bruidscategorie.

De ‘International Designer of the Year’ is Jonathan Anderson voor J.W. Anderson en Loewe.

De prijsuitreiking en het galadiner vinden op 6 november plaats in het American Museum of Natural History in New York City.

CFDA
CFDA AWARDS