Er zullen niet langer ‘te dunne’ modellen te zien zijn op de catwalks in Frankrijk. Het Franse parlement heeft een maatregel ingesteld dat ongezond dunne modellen moet tegen gaan. Modellen moeten vanaf nu met een doktersverklaring aan modellenbureau’s kunnen aantonen dat zij een gezond BMI hebben.

De wet stelt dat modellen een medische verklaring moeten hebben, waaruit blijkt dat hun gezondheid in goede staat is. Er wordt hierbij niet alleen naar het BMI gekeken, maar ook naar onder andere de leeftijd van het model en of zij menstrueert. Daarnaast wordt het verplicht om aan te geven wanneer het lichaam van modellen op foto’s is bewerkt met behulp van Photoshop. Op het overtreden van de maatregel staat een boete van 75.000 euro of een gevangenisstraf van 6 maanden.

Eerder kwam een maatregel die het inhuren van modellen onder een minimaal BMI strafbaar maakt voor modellenbureau’s niet door het parlement. Dat kwam omdat deze regel een minimaal BMI instelde en er verder niet naar de gezondheid van het model werd gekeken.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN