Flanders Fashion Institute: nieuwe naam ‘Flanders DC’

Het Flanders Fashion Institute (FFI), de belangenbehartiger van de Belgische modesector, zal vanaf nu verdergaan onder de naam Flanders DC. Een jaar geleden sloegen het FFI, Design Vlaanderen en Flanders DC de handen al ineen - en nu zullen de organisaties dus ook verdergaan onder één naam.

”Het voormalige Flanders Fashion Institute, nu Flanders DC for Fashion, opereert onder de vleugels van Flanders DC sinds 2009”, legt Flanders DC Managing Director Pascal Cools uit aan FashionUnited. “Sinds begin 2016 is ook Design Vlaanderen, nu Flanders DC for Design, deel van de organisatie. We hebben het afgelopen jaar gebruikt om de sterktes en expertise van de drie organisaties te identificeren en samen te voegen tot één organisatie met één team en één programma. Nu dat programma op punt staat, is de tijd rijp om ook naar buiten te treden als één organisatie met één naam: Flanders DC.”

Samengaan met Flanders DC en Design Vlaanderen is volgens Cools een stap die voor alle betrokken organisaties voordelen biedt. “Door de samensmelting van de drie teams, is de poule van interne en het netwerk van externe experts aanzienlijk vergroot.” Ook benadrukt de Managing Director dat ondanks de naamswijziging niets zal veranderen aan de voormalige werkwijzen van de instellingen. “De namen FFI en Design Vlaanderen mogen dan wel verdwijnen, Flanders DC blijft projecten opzetten specifiek voor mode- en designondernemers.”

Beeld: Flanders DC for Fashion, Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN