• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Flanders DC wordt design- en modecentrum van Vlaanderen

Flanders DC wordt design- en modecentrum van Vlaanderen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Beeld: DIRK WAEM / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

Flanders DC, een organisatie die creatieve ondernemers uit Vlaanderen ondersteunt, promoot en verbindt, spitst zich in 2023 volledig toe op de design- en modesectoren op voorstel van Jo Brouns, Vlaams minister van Economie en Innovatie. Dat maakt de organisatie bekend in een persbericht.

Flanders DC was al zeer betrokken in de design- en modesector door de eerdere integratie van Design Vlaanderen en Flanders Fashion Institute onder het mom van de organisatie. Met een gerichte focus kan de ondersteuning vanuit het Vlaamse parlement met meer impact worden ingezet, zo is te lezen. Volgens de organisatie bieden de sectoren een grote meerwaarde aan de Vlaamse economie. Zo zijn ze samen goed voor de realisatie van 86.000 banen.

Flanders DC moet voor sterk toekomstgericht ondernemerschap gaan zorgen, waarbij de sectoren zich zowel in Vlaanderen als daarbuiten kunnen manifesteren, zo is te lezen. Er moet extra aandacht besteed worden aan thema’s zoals duurzaamheid, technologie en inclusie. Daarnaast moet de organisatie ervoor zorgen dat andere economische sectoren en maatschappelijke actoren designers meer gaan inschakelen als innovatiepartner. De Vlaamse regering wil de Vlaamse bedrijven op die manier beter voorbereiden op de toekomst.

“In de modewereld ‘vechten’ we op creatief vlak mee in de gewichtsklasse van de grootste modelanden. Nu wil ik dat we de sector ook op ondernemend vlak nog meer laten schitteren. Met een doelgericht platform om steun te bieden aan de designsector, versterken we hun positie en ondersteunen we hen op de best mogelijke manier”, aldus Brouns in het persbericht.

Flanders DC