Filippa K geeft kleding een tweede leven

Na de mogelijkheid om kledingstukken uit de SS16 te huren tijdens de Lease The Look-campagne, gaat Filippa K nu nog een stap verder in circulaire mode. Het Zweedse modelabel maakt het mogelijk kleding een tweede leven te geven in Collect.

“We willen collecties creëren die lang meegaan, op het gebied van zowel ontwerp als kwaliteit. Kledingstukken die jarenlang gedragen kunnen worden,” zo meldt het label op haar website.

Klanten kunnen hun oude Filippa K kledingstuk inleveren bij de dichtstbijzijnde winkel en ontvangen in ruil daarvoor 15 procent korting op hun nieuwe aankoop. In Zweden werkt het merk ook met Cirqle, een app die precies aangeeft waar inleverpunten van vintage kledingstukken zitten. Wanneer klanten een kledingstuk inleveren bij een aan Cirqle aangesloten winkel, krijgen zij een digitale kortingscode.

Ingeleverde producten worden opnieuw verkocht of gedoneerd aan mensenrechtenorganisaties. In Nederland en België zijn dat het Rode Kruis en Oxfam. Filippa K gaat speciale winkels aanwijzen waar de tweedehands kledingstukken worden verkocht. Welke dit zijn, is nog niet bekend.

Filippa K is niet het eerste modemerk dat zich inzet voor een circulaire economie. Drie jaar geleden opende Claudia Sträter een vintage winkel op het Rokin in Amsterdam. Klanten kunnen daar vintage kleding van het Nederlandse merk inleveren en ontvangen in ruil daarvoor de restwaarde van het kledingstuk. Bij H&M kunnen consumenten zelfs producten van andere merken inleveren tegen 15 procent korting op een aankoop bij de Zweedse modeketen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN