• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Fab. krijgt een nieuwe naam: Fabienne Chapot

Fab. krijgt een nieuwe naam: Fabienne Chapot

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het Amsterdamse merk Fab. krijgt na tien jaar een nieuwe naam: Fabienne Chapot. Per 1 augustus zal het merk de nieuwe naam dragen.

“De onstuitbare groei, nieuwe lanceringen en de toenemende vraag uit het buitenland leiden tot een nieuw hoofdstuk voor het merk. De nieuwe naam Fabienne Chapot maakt internationale expansie verder mogelijk,” laat het mode- en lifestylemerk in een persbericht weten. “Het onderstreept het bijzondere verhaal achter het merk; dat van een jonge vrouw die meer fun in het dagelijkse leven brengt met haar opvallende en toch praktische ontwerpen.”

Oprichtster en designer Fabienne Chapot licht de naamsverandering toe: “Tien jaar geleden begon ik, geïnspireerd door een reis naar Bali, een groot avontuur. Wat voorzichtig van start ging met een hartentas onder de naam Fab. is inmiddels uitgegroeid tot hèt accessoiremerk van Nederland met een heel herkenbaar handschrift en schare fans. Nu we tien jaar verder zijn en we inmiddels heel veel andere Fab. designs verkopen is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Met ingang van 1 augustus gaan we verder onder mijn eigen naam Fabienne Chapot. Het merk is meer volwassen geworden.”

Maar daar blijft het niet bij; ook het merk zelf wordt uitgebreid. Chapot: “We gaan een kledinglijn lanceren en de nieuwe naam geeft ons de mogelijkheid om de volgende stap naar het buitenland te zetten. Dat gezegd blijven we natuurlijk trouw aan de bekende vrolijke en kleurrijke signatuur als het om de ontwerpen gaat.” Om de nieuwe naam kracht bij te zetten zal ook de inrichting van de eigen winkels en verkooppunten worden vernieuwd, passend bij de nieuwe huisstijl.

De nog te lanceren kledinglijn en de nieuwe stijl zullen tijdens de Modefabriek in juli 2016 gepresenteerd worden.

Benieuwd naar het verhaal achter de nieuwe naam, stijl in de winkels en de kledinglijn die gelanceerd wordt? Lees hier het hele interview met Fabienne Chapot.

Beeld: Fabienne Chapot

Fab
Fabienne Chapot