Emilio Pucci lanceert kinderlijn

Emilio Pucci heeft een licentieovereenkomst getekend met SImonetta om een kinderlijn in de markt te zetten. De collecties richten zich op meisjes van 0 tot 14 jaar. De eerste collectie wordt de lente-/zomercollectie 2018 en zal op 22 juni gepresenteerd worden tijdens Pitti Bimbo.

De nieuwe lijn voor kinderen zal wereldwijd gedistribueerd worden, met verkooppunten bij de flagshipstores, webwinkel, evenals multibrand stores en warenhuizen.

CEO Mauri Grimaldi laat aan WWD weten dat het merk ‘altijd synoniem is geweest voor kleur, joie de vivre, energie en verfijning’. “Deze collectie vertegenwoordigt een natuurlijke uitbreiding van ons universum."Roberto Stronati, voorman van Simonetta, laat weten dat het ‘ een grote kans was voor beide bedrijven’. Simonetta produceert ook de kinderlijnen van Fendi en Lanvin.

Vorige maand vertrok creatief directeur Massimo Giorgetti bij het modehuis, zijn laatste collectie was Resort 2018. De nieuwe lentecollectie zal ontworpen worden door het designteam. Naar verluidt is Picci al gesprekken aan het voeren met mogelijke opvolgers.

Beeld: Emilio Pucci Facebook