• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Elie Saab lanceert couture voor mannen

Elie Saab lanceert couture voor mannen

Door Eugenia Melissen Ferrer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Beeld: Elie Saab, en Amazon Luxury Stores U.S.

Elie Saab lanceert couture ontwerpen voor mannen, die woensdag hun debuut maken tijdens de haute couture show van Elie Saab in Parijs, zo meldt WWD.

Tijdens een preview van de herfstcollectie vertelde de Libanese modeontwerper aan WWD: "Ik voel dat mannen zichzelf willen laten zien. Zelfs vóór covid-19 hadden mannen, net als vrouwen, dit verlangen om zich te emanciperen en uit te drukken," zei de couturier, en hij merkte op hoe mannelijke consumenten steeds meer belangstelling tonen voor het luxesegment en de schoonheidsindustrie.

Saab noemt ‘de huidige tijd’ een moment waarop mannen zich losmaken van de regels rondom kleding en een tijd waarin ‘mannelijke verfijning steeds meer meer aanwezig is op de markt’.

Saab vertelde WWD dat hij wil spelen met het contrast tussen T-shirts en meer formele items zoals capes en smoking-achtige jasjes. Klanten die op zoek zijn naar iets ‘spectaculairs’ kunnen onder andere kiezen uit weelderige borduursels op jasjes of gevederde capes.

De lancering van couture herenkleding maakt deel uit van een algemene strategische heroriëntatie van Elie Saab, met een hernieuwde focus op de couture kern van het huis en de ontwikkeling van lifestyle met de Elie Saab Maison lijn.

Elie Saab