• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Economische Inspectie gaat kwaliteit outletcentra onderzoeken

Economische Inspectie gaat kwaliteit outletcentra onderzoeken

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De Belgische minister van Consumentenzaken (CD&V) Kris Peeters heeft de Economische Inspectie opdracht gegeven om de kwaliteit van producten in outletcentra tegen het licht te houden. Dat melden diverse media. Aanleiding is een onlangs gepubliceerd Duits onderzoek, dat consumenten waarschuwt voor misleiding.

Uit de reportage van het Duitse televisieprogramma WDR Recherchen bleek dat de kwaliteit van producten in outletcentra minder was dan in gewone winkels. Niet alleen werden in outletcentra meermaals kledingstukken met fabricagefouten verkocht, ook was er sprake van parallelle collecties die speciaal voor de centra werden geproduceerd.

“Een fabrikant die doelbewust voor outletwinkels merkkleding van mindere kwaliteit produceert, zonder dat de consument daarover wordt ingelicht, overtreedt de wet,” stelt minister Peeters. Zo bleek kleding van merken als Levi’s en Tommy Hilfiger in outletcentra onder meer sneller te krimpen en van goedkoper materiaal te zijn gemaakt. Op die misleiding staan volgens de minister boetes tot aan 200.000 euro.

Peeters laat de Economische Inspectie nu de kwaliteit van verschillende outletcentra onderzoeken. “Ik geef de Economische Inspectie de opdracht de zaak uit te spitten en labotesten te laten uitvoeren van merkproducten die via outlet worden verkocht,” aldus de minister.

Het Duitse onderzoeksteam is ook op bezoek geweest in de Designer Outlet Roermond. Over de kwaliteit in deze en andere specifieke outletcentra is verder echter niets bekendgemaakt.

Beeld: Designer Outlet Roermond Facebook

Outlet
outletcentra