• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Eastpak lanceert capsulecollectie gemaakt van kraftpapier

Eastpak lanceert capsulecollectie gemaakt van kraftpapier

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Eastpak komt begin maart met een innovatieve capsulecollectie. De collectie bestaat uit twee modellen van de Amerikaanse tassenmaker, uitgevoerd in kraftpapier. De Eastpak Paper Lab-collectie is vanaf 5 maart verkrijgbaar via de webshop van Eastpak.

Kraftpapier is al geruime tijd bezig aan een opmars, daar waar het een natuurlijk alternatief is voor bijvoorbeeld leer. Voor de productie worden houtsnippers bewerkt met sulfaat en loog, waarna na het verwijderen van de vrijgekomen lignine een celstof overblijft die vrijwel zuivere cellulose bevat. Uit de cellulose wordt vervolgens kraftpapier gefabriceerd. Kraftpapier heeft een hoge elasticiteit en is moeilijk scheurbaar, en wordt voornamelijk bij industriële verpakkingen gebruikt.

Eastpak lanceert de collectie als onderdeel van Lab, de premium-lijn van de tassenmaker. Zowel de Sloane als de Padded Sleek’r, bekende modellen uit de Eastpak-stal, krijgen een kraftpapier-jasje. De tassen hebben een latex coating, zijn vuil-afstotend en voelen daadwerkelijk aan als papier. Prijzen variëren van 160 euro voor de Sloane tot 130 euro voor de Padded Sleek’r.

Beeld: Eastpak

capsulecollectie
EASTPAK
kraftpapier
LAB